По стара левскарска традиция, зимната пауза в шампионата се очертава да бъде доста динамична за всички свързани със столичния гранд. Новото е, че за разлика от предишни години, през тази "сините" главно са заети с това да продават своите т.нар "звездни футболисти".

Благодарение на Станислав Иванов и Паулиньо, свежи финансови постъпления влязоха в касата на клуба. Пари се очакват и от изходящ трансфер на Найджъл Робърта. С две думи, гаражната разпродажба на "Герена" е в ход, но какъв белег ще остави върху тима за представянето му през пролетта?

Ребин Сулака е първото ново попълнение на Левски!

Ребин Сулака е първото ново попълнение на Левски!

Иракчанинът и "сините" най-после се разбраха

Не може да се отрече, че Стаси и Паули формираха и малкото класа, която към този момент притежаваше селекцията на Левски. Играчи, можещи да сътворят нестандартното, а дори и да спечелят сами дадена среща. Срокът на годност на подобен тип хвалебствия обаче изтече доста отдавна. Това разбрахме и по трансферните суми, платени за техния подпис от Чикаго Файър и Коркафан. Нито головете им, нито техните асистенции пък спомогнаха за титла или купа. А това от години е единственото нещо, което вълнува изстрадалия привърженик на софиянци.

Поради казаното до тук, моментната разпродажба в Левски по-скоро е положително явление. И със сигурност няма да навреди допълнително и на без това проваления вече сезон на "сините".

Славиша Стоянович поиска още един бек

Славиша Стоянович поиска още един бек

Намеренията му срещат разбиране от ръководството на клуба

Както казват Сираков и Стоянович, сега важното е да се гради отбор за кампания 2021/22, който реално да се противопостави на актуалните властелини в efbet Лига. И за да се придържаме към новите реалности във финансовата политика на Левски, то столичани ще трябва да изграждат качествен състав, с минимални средства и без право на каквито и да е грешки в селекцията.

Левски продаде Паулиньо за 250 000 евро!

Левски продаде Паулиньо за 250 000 евро!

Бразилецът продължава кариерата си в ОАЕ

Ребин Сулака вече е сигурен нов, на "Георги Аспарухов" се нуждаят от още поне четири попълнения, още през тази зима. Но имаме проблем! Точно, когато ръководството трябва да работи на пълен капацитет, изпълнителният директор на Левски подаде оставка, а спортен такъв няма от половин година. Селекцията явно ще се движи от президента и старши-треньора, което е антиреклама за прокламирания професионален подход.

В Левски определено не печелят от тази мини криза в своето управление. За да се тръгне нагоре, са необходими здрави основи. Без ключови ръководители, всичко ще ни напомня на анархия и хаос, от което печеливш няма да бъде нито футболният тим, нито неговите фенове.

И в крайна сметка всичко опира до Славиша. След като направи детайлна програма за възхода на Левски, сега му предстои ново предизвикателство. Напомняме, СЛОВЕНЕЦ, който отчетливо видя всички катастрофални грешки в съществуването на  БЪЛГАРСКИЯ клуб през последното десетилетие. А сега Стоянович ще трябва да работи активно и по селекционната, и финансова част. Прекалено голям риск, който в повечето случаи няма да бъде оправдан и би могъл да му "изяде главата" при негативен развой на събитията.

Левски с четири контроли в Хърватия

Левски с четири контроли в Хърватия

Вижте ги

След напрегнатата зима, Левски ще го очаква трудна футболна пролет. Месеци, през които тимът ще трябва да демонстрира положителна промяна и ясна визия за своето бъдеще. И докато за efbet Лига всичко е загубено, Купата на България все още е приоритет, макар и опонент там да бъде изключително силният тим на Берое.

Но преди футболното представление, погледите ни са насочени към "режисьорите" Сираков и Стоянович. От техните решения "днес", ще зависи и онзи Левски, който ще гледаме "утре".

Георги Тодоров е искал Захари Сираков за помощник в Левски?

Тодоров искал Сираков за помощник?

Опитният ветеран е смятал, че той е един от подходящите млади специалисти