Левски бележи значителен възход в последните 9 месеца. След идването на Станимир Стоилов формата на играчите се вдигна, а това се отрази и на тяхната финансова стойност.

Всички футболисти вдигнаха цената си, а някои могат да се похвалят, че струват в пъти повече.

Най-значимо е поскъпването на Хосе Кордоба. Според transfermarkt към днешна дата бранителят струва 800 000 евро, а преди година, когато беше футболист на Етър цената му е била 50 000 евро. Така Кордоба може да се похвали, че е увеличил финансовата си стойност с повече от 10 пъти.

Официално: Левски подписа с Жереми Петрис

Официално: Левски подписа с Жереми Петрис

Контрактът с френския футболист е до края на 2022 година

Най-скъпият футболист на Левски е Георги Миланов. Към днешна дата той е оценен на 1 милион и 300 000 евро. При идването си при "сините" той е струвал 800 000 евро, но все пак от тима не платиха нищо, тъй като той беше свободен агент. Така Миланов струва с половин милион евро повече, благодарение на добрите си изяви на "Герена".

Георги Миланов: Офертата от Левски преобрази кариерата ми

Георги Миланов: Офертата от Левски преобрази кариерата ми

"Срещу ПАОК ще мечтаем"

Вторият в класацията по цена е Филип Кръстев. Сумата, за която може да бъде купен е 900 000 евро, като при идването си в Левски е бил с 300 000 евро по-евтин. Разбира се, "сините" не биха получили нищо от тази сума, тъй като към момента той е собственост на Сити груп.

С кои футболисти Левски може да плати дълга си към НАП?

С кои футболисти Левски може да плати дълга си към НАП?

Само един минава границата от милион евро

Ноа Сонко Сундберг е на трето място по цена. Към днешна дата той струва 800 000 евро, с 300 000 повече от трансфера си в клуба.

Андриян Краев пък е със 7 пъти по-скъп в сравнение със стойността си преди 2 години.

Илиян Стефанов, Цунами, Уелтън, Марин Петков, Келиан Ван дер Каап също могат да се похвалят, че струват доста повече в сравнение с началото на миналия сезон.

Така в Левски разполагат с много по-скъп състав. Към днешна дата "сините" не са продали нито един играч, но при евентуална сделка за звездите си в бъдеще, в касата на клуба биха влезли добри приходи.