Халфът на Левски Филип Кръстев даде интервю за "dsport", в което говори за бързата си адаптация в тима, плановете му за бъдещето, представянето на отбора и целите пред "сините".

"Моята мотивация да покажа още в началото най-доброто от себе си както и вярата на Станимир Стоилов и целият треньорски екип и моите съотборници. Това ми помогна да се адаптирам бързо.

Още като бяхме в Турция и не се бяхме прибрали в България усещах подкрепата на феновете, когато започнаха мачовете стана нещо уникално. Да играеш пред тези фенове ти дава криле и аз се чувствам страхотно. Дори да сме гости те идват и ни подкрепят страшно много. Надявам се да продължаваме да печелим и да ги радваме все повече", каза Кръстев.

"Аз също мисля, че можехме да играем по-добре срещу Пирин. Най-важното е да печелим, трите точки са важни. Станимир Стоилов е перфекционист и знае, че ако искаме да се борим с Лудогорец и други тимове от европейско ниво, трябва да се подобряваме постоянно и затова беше критичен към нас.

Зимната селекция донесе 12 точки на Левски

Зимната селекция донесе 12 точки на Левски

Вижте любопитната статистика

Бях малко изморен на мача с Пирин, защото имах висока температура няколко дни като бяхме в чужбина с националите, но вече съм окей", каза още той.

"Бях много мотивиран за мача с Нидерландия. Много жалко, че не успяхме да ги победим. Самият аз изпуснах голям шанс и ме беше яд, че не успяхме да спечелим. Играхме като равен с равен с тях, мога да кажа, че изпуснахме победата. Аз мисля, че не сме по-малко качествени и талантиви от нидерландските футболисти. Просто играем в по-трудно положение и на нас никой не гледа както гледат на тях затова трябва да тренираме и да се борим да го променим", добави полузащитникът.

"Мисля, че двете цели можем да ги постигнем. Зависи само от нас. Съвсем спокойно, ако изиграем мачовете до края силно можем да станем трети и да спечелим Купата.

Моята дума е доста важна, защото интересът и желанието на футболиста са винаги определящи. В момента съм много щастлив в Левски, не мисля за тези неща изчаквам да минат всички мачове. Не мисля за удължаването на наема ми, но съм много щастлив в отбора и не е изключено това да продължи", разкри Кръстев.

"Има голяма разлика между това да играеш в Левски и друг клуб в България. Върху Левски винаги вниманието е най-голямо има най-много фенове. Това не ми пречи, по-скоро ми помага. Така все повече хора разбират за моите качества и моята игра. По-приятно ми е да играя за по-голям клуб.

Най-важното е да съм на терена и да помагам на отбора. Обичам да играя по-изнесен напред, но в момента се чувствам добре на позицията, на която играя, защото мога да играя повече с топката, да влияя на играта и да помагам в защита. Мисля, че в момента също съм доста полезен макар и да съм по-назад", добави 20-годишният играч.

Филип Кръстев може да остане в Левски

Филип Кръстев може да остане в Левски

Халфът играе под наем на "Герена" от белгийския Ломел, а правата му се държат от Сити Груп

"Като цяло сме много добър колектив и не мисля, че има отделни групи в отбора. Най- близки са ми Марин Петков и Патрик-Габриел Галчев, защото са ми приятели от доста време. Разбирам се добре и с опитните футболисти както и с чужденците.

Надявам се и аз стадионът срещу Черно море да е пълен и ще направим всичко възможно да спечелим и мога да кажа на феновете да очакват победа от нас", завърши Кръстев.