Ръководството на Левски е близо до осъществяването на нова сделка, пише "Тема Спорт". В момента "сините" водят преговори за подписването на нов договор с Филип Кръстев. Халфът играе под наем на "Герена" от белгийския Ломел, а правата му се държат от Сити Груп - консорциумът, който е собственик на Манчестър Сити и още отбори в Европа и света.

Агентът на Кръстев Николай Жейнов разкри, че в момента се водят разговори със Сити Груп и се надява в най-скоро време те да достигнат до своята развръзка.

"Водим преговори със Сити Груп. Аз съм в тясна връзка в кореспонденцията с ръководството. Работим по казуса и се надявам в близко време да имаме някакъв резултат. Говорим за нов наем, защото едва ли Левски ще се опита да плати сега 2,5 млн. евро", заяви Жейнов.

"В момента не разговаряме с други клубове. От това, което направил Левски към нас, сме достатъчно доволни. Но не всичко зависи от нас. Ние сме 50% от отговора. В един момент от Сити Груп трябва да дадат своето съгласие. Работи се по трансфера, но нещата, както знаете, не стават толкова бързо", добави още той.

Треньорът на "сините" Станимир Стоилов много държи на Кръстев и иска той да остане на "Герена", за да гради тима си около него. Още с идването си в Левски Кръстев си извоюва титулярно място. Той започваше в стартовия състав както в контролите, така и във всички пролетни мачове - 5 в Първа лига и 1 за Купата на България. Филип реализира първото си попадение за Левски още в дебюта си - вкара при 2:1 срещу Локомотив (Пловдив) на "Герена". Кръстев дебютира за националния отбор на България на 6 септември 2020 година срещу Уелс.

През миналата седмица Левски подписа нов договор и с още един футболист. Георги Миланов удължи контракта си със "сините" за още една година с опция за удължаването му и за още един сезон.

Левски се отчете с последните приходи от кампанията си

Левски се отчете с последните приходи от кампанията си

Ето колко събраха "сините"