Кандидат собственикът на Левски - Джоузеф Диксън, постави ултиматум на настоящите шефове на клуба. Англичанинът очаква да получи договор от "сините" до 17 часа в сряда. 

Бизнесменът отказа да подпише изпратения му вече контракт от "Герена", обявявайки, че "не е конструктивен и не може да доведе до финализиране на сделката". 

Джоузеф Диксън излезе с ново писмо, даде ултиматум на Левски!

Джоузеф Диксън излезе с ново писмо, даде ултиматум на Левски!

Чака Наско Сираков още 2 дни

ТОПСПОРТ научи и двете причини, поради които Диксън категорично е отказал да сложи подписа си под договора. Наско Сираков и ръководството на "сините" са завишили предварително договорения годишен бюджет за клуба от 10 на 12 милиона долара. Освен това шефовете на столичани са поискали гарантиране с лични имоти евентуална неустойка по сделката.

Снимка 534722

Източник: LAP.bg

Сираков взе акциите на Левски преди повече от година. Тогава неговите гаранции за успех на клуба бяха само и единствено устни. Вълка обяви, че не се връща, за да обещава титли и купи, но гарантира, че "сините" ще си стъпят на краката. Той обеща прозрачност и коректност. 

"Аз не се връщам, за да обещавам титли и купи. С толкова задължения и с тази материална база, не е нормално да имаме такива аспирации. Там, където е текло, пак ще тече. Левски ще си стъпи на краката и пак ще печели титли и купи. Левски трябва да е символ на коректността", каза на първата си пресконференция като собственик Наско Сираков. 

"Ние ще се оправим. Със сигурност. Да не идваме след 3 години пак в тази ситуация. Това трябва да е целта. Прозрачност в управлението! Да харчим толкова, колкото имаме. А не на гол задник, чифте пищови. Без скъпи чужденци, да ги освобождаваш, да им плащат дълговете после. Похарчиха се десетки милиони левове по тази порочна практика", обяви още той пред bTV. 

Малко повече от година след това Левски записа най-срамния сезон в историята си и е все по-близо до фалит. Ръководството обаче предпочита да мълчи.

Времето на Левски изтича

Времето на Левски изтича

Наско Сираков трябва да реши - ще спаси ли любимия си клуб или ще го хвърли в бездната