Последният шампион с Левски - Емил Велев, даде любопитно интервю за случващото се на "Герена", а също така коментира и случая със Станислав Ангелов. Вижте какво заяви Кокала за колегите от Livesport.

Господин Велев, как бихте коментирали обвиненията, спрямо бившия спортен директор на "сините" Станислав Ангелов, че е злоупотребявал с финансови средства в Левски-Раковски?

- Не виждам защо Станислав е наричан крадец. Ако не се лъжа, крадец е човек, който краде. И пак, ако не се лъжа, на стадион "Раковски" няма какво да откраднеш. Това което виждам, както аз така и мои приятели, че бившият играч на Левски дава доста лични средства с една единствена цел да запази базата и школата на Раковски. Той е тръгнал именно от там за големия футбол, така че съм сигурен, че той е готов на всичко само и само да запази терените. Аз също съм тръгнал от този стадион, там съм роден, там съм започнал да тренирам, така че най-логично е стадионът и базата да се развиват, така както трябва.

Добре, защо тогава от Левски пуснаха такава декларация?

- Нямам идея, кой е пуснал тази деклерация, но явно в последните няколко години тези хора не са минавали покрай стадион "Раковски", за да видят каква промяна е настъпила там. Сигурен съм, че Станислав Ангелов ще намери хора, които да инвестират в построяването на нови терени, било изкуствени или естествени. И пак ви казвам, че от Раковски може да откраднеш само пясък и камъни.

Чувал ли сте, че май има проект за построяване на бизнес сграда на мястото, където се намира теренът със сгурия?

- Не съм чувал такова нещо, но знам, че Станислав Ангелов иска да прави терена за децата от школата, което е най-логично да се случи и напълно го подкрепям в това негово начинание.

Да отидем към първия отбор на Левски. Харесват ли ви в последните няколко мача как играят?

- Да ви кажа честно, не съм много очарован. Не е това, което трябва да е играта на Левски. Също така, ако не се лъжа, имаше едни обещания преди време, които май не се спазват.

Какви обещания?

- Казаха, че ще залагат на юноши - по един, по двама, по трима, постепенно. Това което виждам е, че на терена играят осем чужденци и трима българи, а сред тях няма юноши. Но те си знаят какво правят.

Левски победи Черно море с 1:0

Левски се справи с Черно море, Яблонски отново герой за "сините"

Чехът заби четвъртото си попадение през този сезон