Последният треньор, извел гранда Левски до по-значим успех, Емил Велев коментира накратко ситуацията, в която се намира любимият му тим.

Кокала очаквано не е доволен от факта, че отборът за поредна година не успя да спечели нищо, включително и че не успя да триумфира във финала за Купата на България.

Снимка 355585

Източник: LAP.bg

Мнението на Кокала пред ТОПСПОРТ:

Г-н Велев, говорим си с Вас за Мондиала, но разговорът все някак се отправя в посока български футбол, по-конкретно Левски.
- Нормално. Нямат с какво да се похвалят там. Всички видяха какво се случи.

Емил Велев: Русия може да се окаже голямата изненада на Мондиал 2018

Кокала пред ТОПСПОРТ: Русия може да се окаже голямата изненада на Мондиал 2018

"Египет и Уругвай могат да впечатлят феновете днес"

В края на сезона се забеляза подобряване на представянето, но е възможно това до известна степен да се дължи на факта, че за повечето отбори всичко беше ясно и нямаше никакво напрежение.
- Точно така. По този начин се играе много по-лесно и освободено. Но няма как случилото се да се харесва на феновете. Има и такива, които вероятно си свикнаха вече...

В предишен наш разговор подчертахте, че при поредица слаби резултати, като тези, които записа Левски в даден период от време под ръководството на Делио Роси, треньорът трябваше да бъде освободен.
- Казвам го и отново. Ако беше българин, щеше с 300 да изхвърчи от "Герена". И това не е само мое мнение.

Снимка 362103

Източник: LAP.bg

Тогава защо това не се случи? И възможно ли е да му е било гласувано доверие без значение от резултатите, които постига?
- Не знам вече и аз. Ако това е Левски, който искат от ръководството, значи нещата там някъде още са си сбъркани. И тогава няма как да критикуваме самия треньор. Те като си му гласуват доверие, той какво е виновен човекът? Сам ли да напусне? Сам ли да се уволни? Явно така им е чудесно на "Герена". Номер 3 и със невероятно загубен финал.

Срещата със Славия за Купата?
- Ами да. Най-слабият възможен съперник и ти не успяваш да го победиш. Много положения имали, ама не ги вкарали. Е, да са ги вкарали, кой им е виновен? Как ще загубиш от Славия, това е просто потрес... Все още се ядосвам, когато се сетя.

Снимка 355588

Източник: LAP.bg

Жалко е, че продължават да се изпускат таланти като Васко Панайотов, който наистина дава всичко, което може и се раздава максимално за отбора. Вече не, разбира се, след като договорът му не беше подновен...
- Ето това е най-жалкото нещо. Момчета като Васко оставят и последните си сили на терена, правят всичко възможно, имат необходимите качества и сърце, но на никого не му дреме.

Делио Роси: Не съм продавач на мечти, ще намерим по-добри играчи от Прохазка и Панайотов

Делио Роси: Не съм продавач на мечти, ще намерим по-добри играчи от Прохазка и Панайотов

"Ще трябва да запълним дупката между нас и първите два отбора в класирането"

Защо?
- Не им изнася. Нито за него, нито за Прохазка. Искат си налаганите от тях кадри. Модерно е сега, знаете, да има чужденци-треньори и чужденци-футболисти. В един момент изглежда наистина, че някой изпитва задоволство от факта, че клубът страда.

"Синьо" сърце

"Синьо" сърце

Левски има нужда от Васил Панайотов

Каква е рецептата за вдигането на Левски отново на крака? За връщането на шампионското му реноме?
- Правилната работа. И намаляване, дори изчезването на "модерните" тенденции...

Много специалисти посъветваха шефовете на "Герена" да се обърнат към някой като Вас за треньорския пост, ако нещата не вървят.
- Знам. И на мен ми звъняха. Но какво да направя? Аз дори вече сам си се предложих. И пак ще го направя. Ако някой иска титли и купи, да ми звънне. Ето, сега съм свободен. Нещата в Спартак не се получиха, президентът не срещна съдействието, което очакваше и за съжаление там всичко по-скоро пропадна. Така че тук съм, ще си почивам много, нямам притеснения в тази насока. Не бързам за абсолютно никъде. Номерът ми е същият. Ето, вие сте доказателство - който ме търси, ме намира.