Легендата на Левски Емил Спасов коментира пред ТОПСПОРТ старта на подготовката на "сините" и последните събития на "Герена".

Емблематичният за школата на клуба бивш състезател обърна внимание на това, че столичният гранд все по-сериозно насочва поглед към собствените си кадри, както и към привличането в състава на български състезатели. Естествено, той отбеляза, че това е изцяло положително за клуба.

Ето основните акценти от разговора ни с г-н Спасов:

Подготовката започна. Всичко в Левски изглежда готово за подновяването на битките в шампионата. Какво е мнението Ви за ситуацията в клуба?

- Имаше в предишните сезони известни колебания и неуредици. Това повлия негативно на положението в отбора. Но виждате, че наистина в момента имаме всички основания да смятаме, че тима го очакват хубави емоции и успехи. Налични са всички предпоставки за това.

Снимка 460813

Източник: LAP.bg

Привличането на български играчи и фактът, че г-н Хубчев спази обещанието си да дава път на младите собствени кадри на Левски, не може да не ви обнадеждава.

- Точно така. Радвам се. Винаги съм искал да виждам повече наши момчета. И повече български футболисти, за сметка на чужденците, взети "на килограм", както се казва. Ръководството действително спази обещаното и виждаме, че ефектът от това е осезаем.

Снимка 460820

Източник: LAP.bg

Симеон Славчев безспорно е качествено попълнение, което неминуемо ще даде отражение върху представянето на отбора.

- Да. Аз имам възможността и удоволствието да го познавам от доста години. Той беше още юноша, когато премина през школата на Септември. И винаги ми е правил много добро впечатление. Освен това сега виждаме, че излизат подробности от детството му, които показват, че той е закърмен със синята идея. Това е много важно. Безценно е. Такива футболисти ни трябват - качествени, но и държащи на Левски. Борещи се за отбора от сърце.

Симеон Славчев: Доста пъти съм бил пред трансфер в Левски, Хубчев знае какво мога

Симеон Славчев: Доста пъти съм бил пред трансфер в Левски, Хубчев знае какво мога

"Колкото сме близо до Евро 2020, толкова сме и далеч"

А какво е мнението Ви за уменията и възможностите на Деян Лозев? Би следвало бързо да се приобщи към отбора, предвид това, че идва от клуб от шампионата, а не от такъв зад граница.

- Честно казано не мога да твърдя, че имам много детайлни наблюдения над неговата игра. Ще трябва да придобия впечатления с това, което ще покаже в Левски.

Беше повикан в националния отбор, което донякъде доказва, че е способен играч.

- Така е. Не подлагам това на съмнение, но не съм запознат подробно с него. Ще го наблюдавам внимателно и след това вече ще имам какво да кажа.

Снимка 458937

Източник: levski.bg

Какво липсва на Левски в момента? Всички подчертават само предимствата, но истината е, че трябва да се казват и недостатъците, за да има надграждане. Виждате ли Вие лично такива?

- Може би само един.

Какъв е той?

- Би могло да се постигне още малко вдигане на класата на отбора. Като цяло, става дума. Защото това ще бъде от значение в големите битки, които ще имат за цел да определят шампиона. В нападение имаме добри представители, Робърта е на ниво. Може би, ако не беше травмата му, щеше да е вкарал и още повече голове. Не е проблем, ако лидерът в атаката не е българин. Стига да върши работата си.

Снимка 457141

Източник: levski.bg

Можем ли да говорим за шампионски амбиции още в рамките на настоящия сезон? Или ще трябва феновете да почакат до следващия?

- Разликата е само няколко точки. Но все още има дистанция между Лудогорец и останалите, чисто игрово. Въпрос на време е тя да бъде скъсена. Да кажем, че разградчани отново ще са шампиони, а Левски ще завърши на второ място. И вече от есента започваме битка конкретно за титлата. На този етап можем да използваме другия път към европейските турнири.

Купата на България?

- Да. Време е отборът да стигне до спечелване на трофей. Вече в няколко случая пропускаме страхотни възможности да го сторим. Сега ще бъде много добре да се възползваме. Надявам се това да се случи и повече млади хора да се приобщят към Левски. А момчетата от школата и въобще децата, заинтересовани от Левски, да имат своите примери за подражание във футбола в любимия си клуб. И да не ги търсят в чуждестранни отбори.

Снимка 460953

Източник: Официален сайт на Левски

Стефан Софиянски пред ТОПСПОРТ: При Спас Русев на "Герена" цареше хаос, Левски вече е подреден клуб

Стефан Софиянски: При Спас Русев на "Герена" цареше хаос, Левски вече е подреден клуб

"В клуба имат всичко необходимо за краен успех в първенството"