Служебният премиер на България от 1997 година Стефан Софиянски по традиция сподели мнението си за старта на подготовката на любимия му Левски.

Бившият кмет на столицата изрази надежда пред ТОПСПОРТ, че времето за шампионска титла на клуба е дошло.

Ето какво каза реномираният ни респондент пред нашата медия:

Г-н Софиянски, в началото на годината, както винаги, бихме искали да чуем мнението Ви за старта на подготовката в Левски. Колко по-различни са първите дни на 2020, в сравнение с тези от преди 12 месеца?

- Левски вече е подреден клуб. Това със сигурност може да се каже за ситуацията на "Герена" сега.

Преди не беше точно така?

- Да. Това искам да подчертая. Беше ясно, че под ръководството на Спас Русев в Левски цареше предимно хаос. Ситуацията съвсем не беше такава, каквато е сега.

Снимка 376424

Източник: LAP.bg

Основно заради силния финансов гръб, стабилността, перфектният треньор начело на отбора и извършените трансфери, предполагам?

- Всичко е съвкупност, една цялост. Това, което изброихте, е от определящо значение, ако един футболен клуб иска да е на върха. А всички, които симпатизираме на Левски, искаме точно това. Никой на "Герена" не бива да мисли за различен сценарий. Може би все още само едно нещо ми липсва в отбора...

Снимка 460814

Източник: LAP.bg

Кое е то?

- Изявеният лидер. Левски има нужда от такъв. Който да води състава в трудните, тежки моменти.

Какъвто беше Гонзо, да речем? Изглежда така, сякаш в миналото основно лидер на отбора беше нападател. Основната движеща сила беше в атака, но и подкрепена от мощни халфове и стабилни защитници.

- Да. Гонзо беше изключителен в ролята си на лидер на отбора. Радвам се, че той остана в реалността на българския футбол. Винаги има с какво да бъде полезен един такъв човек. Доказана личност, която не се нуждае от допълнителен коментар. Последният солиден лидер беше в средата на терена.

Снимка 228995

Кой? За кого става дума?

- Роман Прохазка. Смятам, че той, въпреки че е чужденец, беше често ангажиран със сериозната отговорност в трудните моменти. Доказа, че може и халф да е движещата сила.

Снимка 281694

Източник: LAP.bg

В Левски заявиха, че се надяват да бъде изграден и затвърден във времето "гръбнак", съставляван от поне един играч с лидерски функции на всеки основен пост. Факт ли е вече това? И ако не, колко време ще бъде необходимо да се случи?

- Лично аз се радвам от това, че се залага на български имена. Това е показателно за намеренията и вижданията на спортно-техническото ръководство. И само може да ни радва. В лицето на Петър Хубчев, Левски разполага с безспорно качествен специалист и той знае най-добре от всички какво е необходимо в състава. Виждаме, че резултатите вече са налични. Много е важно това, което предстои сега. Какво ще се случи в първите мачове за годината.

Хубчев: Едва ли ще намерим треньор в Левски, който да бъде доволен от второ, трето или четвърто място

Хубчев: Едва ли ще намерим треньор в Левски, който да бъде доволен от второ, трето или четвърто място

"Селекцията е отворен процес. Всички налични футболисти започват подготовка с нас. Възможно е някой да бъда отдаден под наем"

Стартът ще е сред най-важните, предвид първия съперник в шампионата за 2020-а година.

- Точно така. В миналото дерби пропиляхме аванс от два чисти гола и съм сигурен, че са били взети поуки от това. Две загубени точки. А знаете, че резултатът в този мач е много важен.

Снимка 460916

Източник: БГНЕС

Целта? Титлата преди няколко години изглеждаше много далечен блян, но в настоящата реалност е може би малко по-постижима.

- Да. Левски може да триумфира в края на сезона. Мисля си, че в клуба имат всичко необходимо за краен успех в първенството. Ако си вземем мачовете с ЦСКА и Лудогорец, ще можем да се надяваме на шампионска година. И през следващата да сме, ако не фаворит, то поне сигурен претендент за трофея.

Сериозен интерес от страна на феновете за първата "синя" тренировка през 2020 година

Сериозен интерес от страна на феновете за първата "синя" тренировка през 2020 година

Над 200 привърженици на клуба са на "Герена"