Легендата на Левски Емил Спасов коментира напрежението на "Герена". В момента то е плод на лошото управление в миналото, обяви той пред "Мач Телеграф".

"Видя се подобрение в играта на Левски в последните срещи. Започнаха най-сетне да вкарват голове, а това е положително. Но не трябва да забравяме, че и съперниците в тези мачове не бяха от най-високо ниво. Това, че победиха в три поредни срещи, трябва да мотивира момчетата на Станимир Стоилов. Имаше натрупана психическа умора в тях и не им вървеше. Едва ли не си мислеха, че не могат да играят и да вкарват голове. Надявам се, че този период е минало и сега ще подобряват играта си, защото предстоят по-тежки мачове. Имаме сили да стигнем до третото място. Седем точки не са много. В ръководството обаче има проблеми, които дано да ги изгладят. Това е неприемливо, но такива са нещата. Важното е играчите да се вдигнат и да играят добре, за да радват феновете. Те могат! Имат възможност, отборът ни не е никак лош.

Не мисля, че паузата дойде в подходящият момент, защото Левски играеше добре и побеждаваше. Всеки успех е стъпка напред и подобрява самочувствието, което определено им липсваше.

Не знам защо са тези спекулации около Хосе Кордоба. Този въпрос бе актуален през февруари. Тогава ситуацията бе друга. Очакваше се да се купува, а не да се продава. Как ще разтуряш отбора и ще си продадеш най-конвертируемия футболист при положение, че очакваш всеки момент да се случи огромна сделка. Нормално е, да не го задържиш и съм напълно съгласен с това. Сега се говори, че Наско Сираков е бил виновен, а някъде се пишеше, че и Мъри участва в това. Не мисля, че някой има вина. Сега нещата са други. Колата се обърна и пътищата са много.

Сега трябва да се работи върху уменията да се вкарват голове. Има доста какво да подобряват. Скандалите по високите етажи са напълно неприемливи. Това е най-лошото, което може да се случи в един клуб. Всички знаем проблемите какви са - липсват средства. Важно е, че в момента се плаща всичко и има споразумение с НАП. Сега трябва всички да се хванат за ръце и да работят заедно за доброто на Левски! Трябва да изградят проблемите, които се получиха. Точно сега всички трябва да бъдем обединени за доброто на отбора. Хората направиха толкова много неща за Левски, а в същото време по високите етажи се карат. Това е недопустимо. Караме се кой е виновен. Виновна е ситуацията от годините назад, когато не се е мислило. Надявам се, че тази кампания с акциите ще се получи", каза Спасов.