Бившият треньор и футболист на Левски Добромир Жечев (78 г.) даде интервю пред "Тема Спорт", в което сподели, че мажоритарният собственик Наско Сираков ще успее да изведе клуба от кризата, защото се е доказал през годините. Той заяви, че на сините им е нужно да се подсилят с поне петима нови играчи, защото липсва класа на отбора. Легендата на столичани е на мнение, че Живко Миланов не трябва да носи цялата вина за състоянието на отбора и че Станимир Стоилов ще се справи с трудната задача, ако приеме да се върне на "Герена".

Г-н Жечев, правилно ли бе приета оставката на Живко Миланов?

- Нормално е, защото, когато играта в отбор като Левски не върви, се стига до раздяла с треньора. Не смятам, че Живко Миланов е главният виновник за състоянието на отбора, но стават такива смени.

Какво липсва на отбора, за да започне да печели двубоите си?

- Липсват много играчи. Левски трябва да се подсили до края на трансферния прозорец. Може би 4-5 футболисти са класни, докато другите са в процес на развитие. Кога ще се развият, не се знае.

Къде виждате необходимост от подсилване?

- На всичките позиции. Смятам че, ако Левски иска да се бори с Лудогорец и ЦСКА, трябва да направи по-добра селекция. Поне трябва още поне петима да бъдат привлечени. На сините им липсват класни играчи. От това, което наблюдавам, е това. Има горе-долу шестима, които отговарят на класата на Левски, но от другите има какво да се желае.

В последно време се появиха информации, че Станимир Стоилов ще се завърне начело на Левски. Смятате ли, че той ще може да накара отбора да върви нагоре?

- Ако се случи, ще бъде нещо положително. Но за момента няма индикации, че Мъри Стоилов ще се завърне начело на Левски. Той е доказан специалист и може да въздейства добре на сините.

Селекционерът на Северна Македония дава обяснения за Гьоко Зайков

Селекционерът на Северна Македония дава обяснения за Гьоко Зайков

Каза защо го е повикал

Ако допуснем, че това не се случи, може ли да назовете подходящ кандидат за поста?

- За мен няма изявени кандидати. Може би да се търси нещо от чужбина, но знаем, че те ще взимат високи заплати и ще искат да направят добра селекция. Обикновено чужденците струват скъпо.

Защитата ли е най-големият проблем за играта на Левски?

- Не, във всичките линии има проблеми. Пак ще се повторя, трябва подсилване в зоните, за да стане боеспособен отборът. Нужно е да се привлекат поне петима класни футболисти и сините ще могат да се борят с Лудогорец. Нали винаги целта в Левски е шампионската титла? Да, свикнахме да не се бори за това в момента, но трябва да се възвърне този манталитет.

Вярвали ли сте, че ще видите Левски на последните места в класирането в началото на първенството?

- За мен това е временно явление. Левски си е Левски. Това е изключение и в следващите мачове ще успее да се изкачи нагоре в таблицата. Няма да бъде в дъното.

Може ли да отличите някой играч, който ви прави впечатление въпреки лошите резултати на отбора?

- Не, няма такъв футболист в момента. Получават се много грешки и не е възможно да отлича някого. Всички горе-долу играят на едно ниво и няма някой, който да се отличава.

Предстои двубой с Берое на "Герена". Какви са ви очакванията от двубоя?

- Това е отбор от средна класа и мисля, че Левски ще победи, за да се върне в правия път. Пак ще се повторя - Левски си е Левски. Няма как да продължава тази лоша серия.

Какво очаквате след Общото събрание на Левски?

- Смятам, че Наско Сираков ще направи всичко възможно, за да спаси отбора, защото е една силна личност и няма да позволи клубът да продължи да потъва. Дано да успее да го направи. Той се е доказал като футболист и ръководител и смятам, че ще успее да изведе клуба на друго ниво.