Голямата звезда на Левски от близкото минало - Димитър Телкийски е изпълнен с оптимизъм от доброто представяне на "синия" тим в шампионата. Според него първото място във временното класиране е заслужено, като в селекцията на Славиша Стоянович се забелязва дисциплина и настроение.

Телкийски обаче припомни, че не всичко в структурата на клуба е на ниво, като призова за промяна в начина на управление, който според него не дава никакъв положителен ефект през последните години.

Мечо не смята, че предстоящото дерби с Лудогорец е от толкова голямо значение, тъй като форматът на Първа лига е такъв, че въпросните тимове ще се срещнат още три пъти. А какво още сподели той за случващото се в първенството и задаващите се мачове за националния тим в Лига на нациите, прочетете в специалното му интервю за ТОПСПОРТ.

Спас Русев на концерт в Ню Йорк, доволен е от успехите на Левски

Спас Русев на концерт в Ню Йорк, доволен е от успехите на Левски

Бизнесменът се връща в София до края на седмицата

Митко, най-накрая говорим в един период, който сякаш е по-успешен за Левски. Твоето мнение за последните няколко седмици в клуба. Тръгва ли отборът във възходяща посока след победите над ЦСКА и Славия?

- Радващи са последните резултати, които постигаме. Никак не е незаслужено това първо място, на което сме в момента. Вижда се настроение в играта, спазва се дисциплина, знае се за какво се излиза на терена. Донякъде се забелязва и някакъв манталитет на победители. Естествено, че е много рано, но да не забравяме, че има много и негативни неща. В Левски през годините се работи на парче, или за шест месеца - година. На мен лично това не ми харесва.

Кое е по-важното за тази положителна промяна? Това, че Делио Роси беше освободен, или новият живец в отбора, който внесе Славиша Стоянович?

- Ако ще говорим игрово, промяната се вижда, то е ясно. Резултатите са налице. Структурирането в клуба през последните години обаче е такова, че вече се радваме заради един добър старт в шампионата и едва ли не сме направили кой знае какви чудеса. През последните години в Левски се работеше ден за ден. Това е по-големият проблем и не трябва да се забравя. Както виждате и козирка все още нямаме, не знам колко време вече стана. Така доброто представяне на отбора измести всички наболели проблеми и въпроси около Левски.

Давид Яблонски със специално послание към феновете на Левски

Давид Яблонски със специално послание към феновете на Левски

Защитникът получи огромна подкрепа от привържениците през изминалата седмица

Един от проблемите е липсата на спортен-директор. Смяташ ли, че такъв трябва да се намери възможно най-скоро и какъв тип ръководител е нужен, за да стабилизира клуба?

- Смятам, че най-напред трябва да се започне от детско-юношеската школа. От изграждане на база. На клуба да не се гледа като на някаква инвестиция в даден период от време. Ако има една структура, ще има и печалба от отбора, както знаем - най-обичаният отбор в България. Общо взето, от най-долните етажи трябва да се тръгне, за да може да функционира Левски както трябва. Да се изгради всяко едно звено.

Снимка 339005

Като човек, който беше в школата, получават ли достатъчно шанс за изява младите таланти (Кабов, Димитров, Иванов и др.), които се подготвят с първия тим? Ще видим ли скоро и нови лица?

- Аз преди съм бил треньор и вярвам в едно, ако даден футболист е по-добър, независимо от българин или чужденец, той би трябвало да играе. Ако не играят, може би причината е някъде в нас. Хората, които сме работили с тях, че не са още готови за мъжки футбол. Така, че доста по-наболели въпроси има, които в момента остават встрани, заради доброто представяне в отбора.

Богдан Вашчук: Искам да остана в Левски, ръководството решава

Богдан Вашчук: Искам да остана в Левски, ръководството решава

"Контролирахме мача"

Ако се акцентираме изцяло върху спортно-техническата част, има ли футболисти, които към този момент ти правят добро впечатление?

- Мен като цяло добро впечатление ми прави цялостното представяне на отбора. Чак да отлича някой, който да носи Левски на гърба си, няма. Играят компактно, дисциплинирано и с настроение. Вижда се този блясък в очите, който при Делио Роси беше изчезнал. И при Обертан, и при някои от другите момчета. Преди ги виждахме, че едва ли не излизаха насила на терена. Сега се вижда подобрение в доста компоненти. Има някакъв оптимизъм и сред медиите, и сред феновете. Това е хубаво! Както видяхме и хората се върнаха на стадиона. Доказателство за това беше мачът със Славия.

Предстои гостуване на Лудогорец. Това ли е мачът, в който ще се види докъде реално е достигнал Левски в своето израстване?

- Не, аз лично не смятам така. Клубът трябва да продължи по същия начин своята работа. Да се представя стабилно, защото видяхме, че дори една загуба от Локомотив (Пд) не успя да ги разклати. За мен в живота няма мач на всяка цена. Двубой, от който да зависи съдбата на един клуб. Ако всичко е изградено, в и около отбора, няма никакво значение дали ще го загубим. В България сме малко крайни. Ако паднем в другия кръг, ще кажем, че в отбора нищо хубаво не се случва. Първенството е така направено, че ще има още три мача с Лудогорец. Има много мачове. Надявам, се че ще държим под напрежение Лудогорец доста дълго, не както беше през предишни години.

Левски победи Славия с 2:0 в мач от Първа лига

Левски триумфира в още едно градско дерби, Слави Костов блести и срещу Славия

"Сините" остават лидери в Първа лига преди визитата на Лудогорец

Забелязва ли се регрес в Лудогорец под ръководството на Пауло Аутуори?

- При тях нещата са така структурирани, че организацията в клуба е на високо ниво. Бази, инвестиции... И някой път да се допусне грешка, или леко разклащане в отбора, то не се отразява чак толкова на тима и той се стабилизира бързо. За треньор и треньорски смени, аз точно не съм човекът, който да коментира.

Добре, да обобщим. За теб най-важното, което на този етап трябва да се случи в Левски, е да се стабилизира функционирането на "синия" клуб?

- Естествено! Трябва да се влага в абсолютно всичко. Всяка една структура да функционира отлично - директори, скаути, ДЮШ, за да може да стигнем нивото на Лудогорец. Те неслучайно стигат до успехи, а и до трансфери на качествени чужденци. И те правят грешки със селекцията, при това за доста пари, но просто продължават, защото при тях всичко е правилно и клубът не спира да функционира по начина, който се иска от собственика на Лудогорец.

Мнението ти за Първа лига до този момент?

- Доста рано се отделиха отборите, които ще се борят за титла и оцеляване. Общо взето вече всичко е ясно. Надявам се да не е така и тимовете, които сега са изпаднали в "дупка", да могат да подобрят своите резултати.

Холмар Ейолфсон: Философията на Делио Роси не пасна на Левски

Холмар Ейолфсон: Философията на Делио Роси не пасна на Левски

"Славиша Стоянович вдъхна нов манталитет на отбора"

Като играч и със сериозен опит в националния тим, как ще коментираш добрия ни старт в Лига на нациите и предстоящия мач с Кипър? Според теб има ли смисъл от новосформирания турнир на УЕФА? Все още доста хора не могат да разберат неговия формат.

-Тази надпревара замества търсенето на съперници за контроли. Сега имаме дати и опоненти, които са доста качествени. Естествено, че е необходим този турнир. Измислен е някакъв начин, който да дава право на Евро 2020. За отборите от "нашата черга" е полезен.

Снимка 339008

Източник: levski.bg

Малко победите в първите два мача, така приповдигнаха настроението. Надявам се да излезем крайни победители не само от този мач, но и от групата ни като цяло.

Успява ли да налучка състав Петър Хубчев виждаме, че експериментира доста с избора си?

- Той, кой знае какъв, избор няма. Хубаво е, че се дава шанс на играчите от Първа лига, ако могат да направят един силен мач и да излязат след това в чужбина. Така, че за неговите решения той си е треньор и решава най-добре. Ние като зрители само може да гледаме. Естествено винаги се спекулира с това, който да бъде повикан и кой не. Това е една вечна тема. Хубчев най-добре знае, той си носи отговорност.

Спас Русев: Габриел Обертан остава в Левски за още две години

Спас Русев: Габриел Обертан остава в Левски за още две години

Всичко по новия договор на французина е договорено