Мнозина симпатизиращи на Левски определят младия Деян Иванов като бъдещето на "синия" клуб. Тежки травми спряха обещаващото му футболно развитие, но към днешна дата бранителят отново е готов да докаже качествата си на "Герена". Талантът даде специално интервю за читателите на ТОПСПОРТ, в което говори за дългия си период на възстановяване, трупането на игрови опит в Ботев (Враца) и безмерната чест да бъдеш футболист на Левски.

Деяне, здравей. Мнозина специалисти те определят за един от бъдещите лидери на Левски. Как си чисто физически сега, знаем добре за множеството ти проблеми с тежки контузии?

- Здравейте, чувствам се отлично. Относно контузиите, от тях остана просто лош спомен.

Снимка 241278

Източник: LAP.bg

Подобен тип тежки травми със сигурност, дори и за миг, са те разколебавали сериозно. Кои бяха хората до теб, помогнали ти през този тежък период?

- Няма как да не са ме разколебавали при положение, че бях контузен повече от година и половина. Хората, които ме подкрепяха в този труден момент бяха семейството и приятелите ми и разбира се Левски, който прояви търпение към мен и ми помогна да се възстановя напълно.

Илия Димитров пред ТОПСПОРТ: Дано Левски забелязва доброто ми представяне

Илия Димитров пред ТОПСПОРТ: Дано Левски забелязва доброто ми представяне

"Винаги съм бил амбициран да играя на "Герена", има възходяща градация в Локо (София)"

В момента си пратен да се обиграваш във втородивизионния Ботев (Враца). Как се чувстваш там, натрупа ли вече необходимия игрови опит?

- Чувствам се много добре в Ботев (Враца). Играя във всеки мач и трупам опит. Отначало ми беше нужно време да влезна в ритъм, но сега всичко е наред.

Смяташ ли, че Ботев ще се пребори с Локо (София) и Царско село за директна промоция в Първа лига?

- Тази година Втора лига е много равностойна. Има 5/6 отбора, които са през няколко точки, но мисля, че ние сме по-добрият отбор и ако се класираме с директна промоция в Първа лига, няма да е незаслужено.

Снимка 316703

Източник: LAP.bg

Преди малко повече от месец, с настоящия ти тим играхте контрола срещу Левски, в която се представи на висота. След нея се заговори, че Делио Роси е останал впечатлен от изявите ти. Знаеш ли нещо повече по-този въпрос?

- Не знам нищо по конкретно, но се надявам да съм впечатлил господин Роси.

Предполагам, че основната ти амбиция е да се завърнеш в Левски след края на този сезон. Притеснява ли те обаче конкуренцията на Яблонски и Ейлофсон, които към днешна дата се представят на много високо ниво?

- И двамата са добри футболисти, но това не ме притеснява, а ме мотивира. Един футболист израства тогава, когато има конкуренция.

С оглед силните ти дебютни изяви за мъжкия тим на "сините", смяташ ли, че ако не бяха контузиите ти, вече можеше и да си се утвърдил сред титулярите?

- Със сигурност контузиите ми попречиха да се наложа в първия състав, но смятам че всичко се случва с причина и не съжалявам, защото ако не бях преминал през тези неща днес, нямаше да бъда този човек, който съм сега.

Атанас Кабов пред ТОПСПОРТ: Амбициран съм да се върна в Левски, два пъти се разминавам с гол срещу ЦСКА

Атанас Кабов пред ТОПСПОРТ: Амбициран съм да се върна в Левски, два пъти се разминавам с гол срещу ЦСКА

"Делио Роси си знае работата, пожелавам му още този сезон да направи отбора шампион"

Какви са впечатленията ти от представянето на Левски през този сезон? Ще успее ли Делио Роси да наложи футболната си философия на "Герена"?

- До момента ми прави голямо впечатление, че отборът играе много организирано във фаза защита. Дали господин Роси ще успее да наложи футболната си философия, времето ще покаже. На всеки треньор му е нужно време, за да наложи своите виждания.

Като човек неразривно свързан с Левски, не мога да не те попитам и за твоите най-хубави мигове със "синята" фланелка до този момент?

- Най-хубавият ми миг е мачът срещу Лацио за 100-годишния юбилей. Атмосферата беше невероятна и стадион беше пълен, тогава осъзнах, че няма нищо по-хубаво от това да си футболист на Левски.

Снимка 279290

Източник: LAP.bg

И като за финал, какви са футболните мечти на Деян Иванов? Целите ти за този сезон?

- Искам, колкото се може по-скоро, да се върна на "Герена" и да покажа че съм достоен за "синята" фланелка.

Делио Роси доволен от Деян Иванов, връща го в Левски

Роси доволен от Иванов, връща го в Левски

Това може да се случи след края на сезона