Даниел Боримиров, който беше отстранен като директор на школата на Левски, говори пред медиите след раздялата си със "синия" клуб. Той заяви, че през последната половин година е разговарял много малко пъти с изпълнителния директор Павел Колев, като отказа да го определи като "приятел". Причината е, че според Боримиров няма как да се назоват подобен тип отношения приятелски.

"Искам да призная, че от клуба никой не ми е поискал отчет за свършената работа. В последните дни чух изказването на Павел Колев. Той твърди, че сме приятели. Нека ви кажа моето мнение, тъй като това не отговаря на истината. Познати сме, да, но не и приятели. Тази дума за мен значи много и не знам как с човек, който сме се виждали рядко и сме контактували малко мога да го нарека приятел. Никога не сме разговаряли за школата на Левски. Последната седмица преди моето отстраняване от клуба имахме две срещи с него, но на тях се изискваха ремонтът на общежитието и подмяната на тревното покритие. Бях му дал параметрите за ремонта колко ще струва, както и подмяната на тревното с изкуствено покритие. Нищо не ми бе изтъкнато като причина за моето отстраняване", коментира Боримиров.

"За мен неочаквано се разделихме, тъй като щом човек си върши добре работата. Мисля, че базата, с която ние разполагаме, ако я съпоставим с тези на Лудогорец и Ботев, то ние сме като "джудже". Ако Левски има тези възможности, щяхме да изглеждаме много по-мащабно. Дано това да стане и да си върнем мястото, където трябва да бъдем", продължи бившият директорът на школата.

Даниел Боримиров: Последните пет години клубът не е инвестирал и една стотинка в школата

Боримиров: Последните пет години клубът не е инвестирал и една стотинка в школата

"Не разбрах защо точно ме освобождават"

"Не мога да проумея, че ще разваля нещо работещо, за да махна някой. Или да покажа, че нещо върша в клуба, това не мога да го приема. Ще се радвам, ако медиите разберат каква е истината или кой стои зад това нещо. Аз нямам коментар.

Левски няма да спра да го следя, без значение, че са ме отстранили. Клубът ми е дал много и ме е направил това, което съм. Винаги ще го обичам. Формулата на успеха ми бе такава, че съумях да направя изключителен колектив от треньорите, които повярвахме и всеки идваше зареден на работа. Всеки искаше да постига знания и да вървим нагоре - това са неща, които трудно се постигат, но когато се намират начини и средства, то успяваш - ние вярвахме и успяхме", каза още бившият полузащитник на Левски.

Снимка 427337

Източник: LAP.bg

"Единственото ме боли, че ще се разделя с наставниците, тъй като срещнах прекрасни хора. Всички обичат Левски и дават мило и драго да развиват децата на клуба, за да се постигат добри резултати.

За развитието на школата с Павел Колев разговори не са водени. Извлечете си поуките, след като не сме говорили в последната половин година. Имаше момент, в които в отбора нямаше пари и на мен ми бе трудно да накарам треньорите да идват на работа с мисълта как да тренират играчите, да се раздават. Заплатите не бяха големи - между 800 и 1000 лева. Особено зимните месеци, когато разходите са по-високи, то тогава е най-трудно. Нестор Юруков е човекът, който знаеше какво съм правил през това време, за да накарам треньорите да се чувстват добре и да вършат работата си, за която им се "плаща". Когато се разделих с тях в понеделник, това са ми най-тежките моменти", завърши Даниел Боримиров.

Снимка 427338

Източник: LAP.bg

Павел Колев: Решихме, че школата се нуждае от реформа без участието на Боримиров, не виждам драма в това

Павел Колев: Решихме, че школата се нуждае от реформа без участието на Боримиров, не виждам драма в това