Левски стана за смях!

И не футболният тим, който вчера загуби гостуването си на Ботев (Пд), а част от неговите т.нар. "организирани" фенове.

Масовото сбиване между левскари завърши с 42-ма арестувани

Масовото сбиване между левскари завърши с 42-ма арестувани

Няма ранени полицаи или фенове

Масовият бой между враждуващите фракции на Коматево за пореден път показа грозната страна на ултрас страстите в Сектор "Б". И без значение изповядваната философия от "Ултрас Левски" или "София-Запад", инициаторите на грозните сцени трябва да носят чувство на вина и срам.

Едва ли обаче в редиците на тези "фенове" е залегнала подобна палитра от човешки чувства.

А от това страда единствено футболният клуб, който освен сериозна парична санкция, ще понесе и имиджови щети. В период, когато на "Герена" трябва да има обединение по всеки един параграф, разединението във фенските структури дърпа клуба мощно назад.

Изповядващи много лични интереси, "София-Запад" и "Ултрас Левски" водят война за себе си, но не и за просперитета на любимия си клуб. Конфронтацията продължава дълги години и няма как да се наемем с позиция кой е правият. Губещият обаче е ясен - ПФК Левски.

Представете си каква е била реакцията на нормалните запалянковци, които вчера са били в клетката на Коматево. Е, как да отидеш на гостуване на Левски, когато всяка една потенциална визита на "сините", може да завърши с подобни срамни събития!? 

Тъжното е, че войната в Сектор "Б" едва ли ще приключи скоро. Липсата на оптимизъм у мен произлиза от няколко фактора. Отдавна ултрас културата, не само в Левски, а като цяло в България, е с подменена философия. Ценностите са оставени на заден план. На фронтовата линия е битката за финансови облаги и влияние. Угодничество спрямо силния на деня или опит за дирижиране на събитията.

Та в този ред на мисли, не очаквайте помирение или извинение от фракциите. Оттук насетне предстоят безброй декларации и медийни изяви, в които ще има взаимни обвинения за случилото се. Вината винаги ще е във вражеския лагер или за по-лесно в Наско, Тити, Павел Колев...

В смутните времена на пандемията, обикновените фенове на Левски, които защитават единствено философията на клуба, доказаха какво е истинска любов, събирайки милиони за моментното оцеляване на клуба. Събития като вчерашните обаче дестабилизират всички плахи опити за възраждане на столичния гранд. Да не говорим и за отблъскването на евентуални рекламодатели и спонсори, които едва ли биха искали тяхното име да бъде свързвано с фенски изстъпления и непрестанни проблеми.

Фенове на Левски се биха помежду си в Пловдив

Фенове на Левски се биха помежду си в Пловдив

Срам за "сините"

На терена Левски се завърна към своите корени, на трибуните - не.

Единият Сектор "Б" е химера. Остава да се надяваме, че с течение на времето, грандът ще се прочисти от подобни "левскари", които прекалено дълго тровят атмосферата на "Герена".

А дотогава ще наблюдаваме с чувство на срам тази позорна братоубийствена война.