Васил Божков даде интервю за bTV, в което коментира думите на главния прокурор Иван Гешев. Той обяви, че собственикът на Левски е със седем повдигнати обвинения и е обявен за общонационално издирване. Божков изрази недоумение от издирването поради факта, че не е бил потърсен. Той отново обяви, че не се укрива и е готов да се прибере в България веднага когато бъде повикан от прокуратурата.

Бизнесменът уточни, че се намира в държава извън Европейския съюз, но няма никакво намерение да бяга. Той обаче смята, че обвиненията към него са "измислени" като заключението му бе, че "този път са решили да ме премахнат".

Васил Божков за думите на Иван Гешев: За какво да ме издирват, могат да ми се обадят...

Васил Божков за думите на Иван Гешев: За какво да ме издирват, могат да ми се обадят...

"Аз съм на разположение"

"Никой не ме е търсил. Не знам за никакви повдигнати обвинения. Да каже публично кога и къде да се появя. Никой не ме е търсил. Има си законов ред. Ако иска господин Гешев публично да каже и аз ще се явя веднага.

Въобще не се укривам и ще се явя веднага, ако ме търсят, само да кажат къде. Не мога да си го обясня. Има ли закони, спазват ли се и какво е това издирване? Да не би да се крия, че да ме търсят? Аз за два часа мога да се върна в страната. Не, не членка на Европейския съюз, но има страни, които не са членки и са на половин час полет.

Васил Божков е със статут на обвиняем!
Обновена

Васил Божков е със статут на обвиняем! Издирва го Интерпол, заяви Иван Гешев!

"Не може да дължиш 555 милиона лева от лотарийни игри за една година на държавата"

Не мога да си ги обясня. За какво са обвиненията въобще нямам представа. Тук имаме грубо погазване на законите. Никой не ме е потърсил официално, а ме обявяват за издирване. Обикновено ги връщат два месеца и тогава ги връщат. Въобще не знам каква е целта, не мога да си обясня тези беззакония. Какво целят ми е съвсем неясно. Нито съм престъпник, няма от какво да се крия. Само да кажат и се явяват веднага. Ще се явяват в прокуратура и следствие. Никакво намерение нямам да остана в чужбина. Когато ми се обадят и кажат, че ме търсят. Аз наблюдавам законите, бизнесът ще почака.

Даже не познавам членовете на Комисията по хазарта. Да дам отпор на държавата? Нали държавата сме всички ние. Всеки трябва да си защитава правата. Някакви измислени обвинения.

Васил Божков: Никой не ме издирва, нищо не знам! Не съм извършил никакви престъпления!
Обновена

Васил Божков: Никой не ме издирва, нищо не знам! Не съм извършил никакви престъпления!

"На разположение съм на органите по всяко едно време", подчерта собственикът на Левски

Няма да бягам. Явявам се веднага, когато ме повикат. Бягам, ако съм виновен. Като не съм виновен, идвам и се защитавам. Аз съм съществувал в България, въпреки политиката и въпреки политиците.

Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки да им дам бизнеса и да не се занимавам повече. 30 години не са малко", каза Божков.