Премиерът Бойко Борисов коментира темите с проверките в лотарийните компании и проектозакона за хазарта. Той изрази недоумение защо се намесва футболен клуб Левски. 

"Левски ще го има винаги", заяви Борисов. Утре той ще се срещне с фенове на "сините".

Ето какво каза премиерът днес пред медиите:

"Създава се едно много грешно впечатление. Къде с умисъл или незнание, не знам... В публичното пространство вървят едни странни заключения. На моето бюро има доклад от Агенцията за дължавен и финансов контрол. Адресирано е до финансовия министър и главнния прокурор. Той е от много страници. Това е официален доклад. Касае разлика за плащане на такси за стотици милиони. Прегледах го внимателно, има много фирми. Няма да ги коментирам като имена. Никъде в доклада не пише за футболен клуб Левски. Сега прокуратурата проверява доклада. Редно ли беше този доклад да бъде прибран и скрит? Къде виждат в този доклад физическо лице, да не говорим футболен клуб? Аз утре ще се видя с желаещите, така или иначе се виждам с всики. Аз съм левскар, всички знаят. И то болен левскар. Трябва ли, когато дойде този доклад, защото мога да си помисля нещо, да го скрия? За каква национализация и одържавяване става въпрос? Ако е вярно това, значи не са платени стотици милиони лева такса. Проверката в хазарата продължава. Дали е виновна комисията, дали хора ще бъдат осъдени, ще видим. В момента всички работят на пълни обороти.

Вижте официалната позиция на Васил Божков след срещата с фенове на Левски

Вижте официалната позиция на Васил Божков след срещата с фенове на Левски

Ето какво каза босът на "сините"

Изведнъж започват някакви срещи с фенове, някакви предупреждения... За какво? Че не съм скрил доклада ли? Ако някой не си е платил таксите - фирмата си е негова. Къде е одържавяването? Къде е национализацията? Какви са тези думи? Или бизнес, през който са минали близо 3 милиарда, трябва да бъде непроверяван? Или да не плащат данъци и такси?

То се обвързва и със Закона за хазарта, който ние отдавна искаме да променим. Този доклад има пресечна точка с това, което се предлага в парламента. Ако се стигне до гласуване от мнозинството, изрично трябва да се впише, че не може да се дава на концесия. Трябва да бъде в забранителния списък за приватизация. Да е абсолютно сигурно, че освен държавата, никой друг няма да се занимава с тази дейност. Защото това е второто, което се опитват да го направят - че едва ли не друг играч или играчи трябва да се вкарат в този бизнес. Изрично това трябва да бъде описано.

Ако този доклад е верен - много хора ще имат проблем. Ако не е верен - няма от какво да се безпокоят. Сега е дошло времето на тази проверка. Къде е свързан Левски? Левски го е имало и преди мен, и след мен, и преди Божков, и след Божков. Винаги ще го има! Никой не може да пипне на някого фирмата. Но ако не плащат таксите - взима се лиценза. Само това, нищо друго".

Фенът на Левски Степан Хиндлиян: Няма да се качим на амбразурата в подкрепа на търкането на талончета

Фенът на Левски Степан Хиндлиян: Няма да се качим на амбразурата в подкрепа на търкането на талончета

"Не сме лобисти на Национална лотария"