Благодетелят на Левски Васил Божков излезе с официална позиция след срещата си с фенове на тима. Тя без изпратена от пресцентъра на "Нове АД Холдинг" до медиите.

"Уважаеми колеги,

Във връзка с провелата се среща между г-н Васил Божков и представители на фен клубовете на ПФК "Левски" и последвалите публикации и интерпретации относно нея, представяме на Вашето внимание офциалната позиция на г-н Божков.

С уважение,

Пресцентър

Nove AD Holding", се казва в съобщението.

Публикуваме позицията на Божков без редакторска намеса: 

"Във връзка с публикациите и появилите сe интерпретации за срещата на г-н Васил Божков с представителите на фен-клубове на ПФК "Левски", бихме искали да представим официалната му позиция. В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция.

Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес. Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК "Левски". При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними".

Появи се видео от срещата на Васил Божков с фенове на Левски

Появи се видео от срещата на Васил Божков с фенове на Левски

Вижте го