Халфът на Черноморец (Одеса) - Борислав Цонев заяви пред колегите от "dsport", че от клуба са препоръчали на футболистите да останат в хотела на отбора, но той и Мартин Петков са си тръгнали от Украйна на своя глава.

"Чувствам се по-спокоен, защото моите близки се притесняваха за мен. Няма кой да ме мисли толкова вече. За никого не е тайна, че меко казано неприятни случки имах в Украйна. Това беше една катастрофа за града, в който съм и за двете държави. Само по паниката в хората можеш да разбереш колко сериозна е ситуацията.

Бързахме да си тръгнем, защото скоро затваряха границите. По принцип не съм плашлив, но когато започнаха първите бомбардировки бяхме там. Това беше в 5 часа сутринта и беше спокойно. Никога не съм чувал такива изстрели. Не вярвах много, че това ще се случи и ми беше интересно какво да очакваме. Никой не знае как да се държи в такъв момент.

"Синята" еуфория трябва да продължи

"Синята" еуфория трябва да продължи

Футболистите на Левски трябва да свикнат с многобройната, освирепяла, жадна за успехи публика

От клуба ни казаха, че е най-безопасно да стоим в хотела, но ни казаха да правим всичко на своя глава, особено чужденците. Успяхме бързо да се организираме и да си тръгнем бързо. Много ни помогнаха мениджърите на Мартин Петков. Не знаехме как ще се придвижим от Молдова до Румъния, но просто искахме да излезем. Бяхме готови да спим в Молдова, това не се случи.

Не се спекулираше за тази тема в отбора. В другите страни се е говорило много повече за тези неща отколкото в Украйна. Аз съм подписал договор с клуба и трябва да си го изпълня, но ситуацията е такава, че не знам какво ще се случи. Изобщо не съм мислил за футбол. Имах много неща на главата. Паниката беше наистина голяма.

Винаги ще подкрепям Ради, в който и отбор да е. Гледах последния мач с Локо Пловдив. Ако няма билети за мача с ФК ЦСКА 1948, ще гледам по телевизията. Странно ще ми е да гледам Ради с номер 10. Аз му казах да го вземе. Радвам се, защото така все едно аз съм на терена. Надявам се да се справя добре", каза Цонев.

От Левски показаха плачевното състояние терена в Бистрица

От Левски показаха плачевното състояние терена в Бистрица

От клуба пулбликуваха видео, на което ясно се вижда, че теренът е много кален