Футболният специалист Ангел Станков сподели пред ТОПСПОРТ мнението си за ситуацията в Левски към момента.

"Сините" се представиха на много добро ниво в първата си среща с Хайдук от втория кръг на Лига Европа, загубиха с 0:1, но оставиха положително впечатление с изявите си.

Невероятна глупост закопа Левски в Сплит!

Невероятна глупост закопа Левски в Сплит!

Хайдук с минимална преднина преди реванша след 1:0 над столичани

Преди реванша за тима срещу опитния опонент на българска земя, дългогодишният футболен треньор и съветник Станков коментира с какво Левски го е очаровал, а и върху какво би било добре да акцентира съставът, за да се представи солидно в Европа и на родната футболна сцена.

Мнението на г-н Станков пред ТОПСПОРТ:

Г-н Станков, няма да сгрешим, ако кажем, че до момента Левски демонстрира добра форма и представянето на отбора към момента е солидно.
- Искам да кажа следното - съветът ми към Левски е да не държат толкова дълго топката, когато я вземат. Размотаваме играта. Така се стига до излишна, нежелана умора.

Директно към съветите. Какво друго забелязвате в играта на отбора?
- Футболистите трябва да са по-близо един до друг. По-компактни да са. Много са разхвърляни и разпилени. Да се подава напред и по-бързичко, смятам аз.

Снимка 301648

Източник: LAP.bg

Как оценявате качествата на новите попълнения в тима?
- Мапуку е интелигентен футболист, чете играта. Това, което е необходимо в Левски, е колектив. Вярвам, че с времето Николай Митов ще го постигне.

Останалите?
- За всички нови важи това. Ще видим как ще се справят през сезона.

Снимка 303564

Източник: Официален сайт на Левски

Насочихте вниманието към г-н Митов. Каква е оценката Ви за неговата работа до момента? Той получи някои сериозни критики в края на миналия сезон, но пък сега изглежда е постигнал необходимия баланс в състава си?
- Той и Боримиров трябва да бъдат внимателни.

Защо?
- Защото винаги когато един отбор не върви, първо се премахват оперативните му служители. Остриетата, така да го кажем.

Нима смятате, че на "Герена" готвят драстични мерки, ако отборът "не върви" по план?
- Несигурността е неразделна част от треньорската и директорската позиция. Иначе трябва да кажа, че Боримиров върши много добре своята работа, най-малкото защото не му е за първи път. Свикнал е с всичко, което трябва да прави.

Снимка 277612

Източник: LAP.bg

Не казахме нищо за г-н Русев. Сякаш намаля напоследък първоначалното напрежение, което се оказваше косвено върху неговата особа.
- Писанията по негов адрес може би са малко преувеличени - че не бил ангажиран достатъчно с клуба и така нататък. Важното, от неговата гледна точка, е да има пари и да вървят нещата. Това се случва, така че каквото прави в свободното си или "бизнес" време - нека си го прави.

Комбинацията, сплавта между нови и досегашни състезатели в Левски изглежда на ниво?
- Да. Новите трябва да се комбинират добре с досегашните състезатели в Левски. Юношките също да се приобщят подобаващо. Да има една стиковка между всички, за да се гонят определени резултати. Хаосът в Левски до голяма степен беше превъзмогнат.

Снимка 300023

Източник: Официален сайт на Левски

Хаос?
- Ами 15 треньори сигурно се смениха. Идва нов - гони старите, вкарва нови, сменят го. И пак отново.

Сега по-скоро цари спокойствие в Подуяне?
- Може би. Митов и Боримиров имат най-важната задача - да надграждат. Кредитът на доверие вече го получиха. Време е за резултати.