Ювентус настоява за спешни реформи в италианския футбол, включващи „Б” отбори в първенствата на Апенините и нови мерки за сигурност. Президентът Андреа Аниели написа отворено писмо към акционерите в Ювентус и цялата футболна общественост, в което изложи идеите си.

В момента „Б” отбори на елитните играят в по-ниските дивизии на футбола в Испания и Германия, а подобна идея бе отхвърлена в Англия. „Твърде дълго време идеята за създаване на „Б” отбори се отхвърля, докато други държави осигуряват на техните млади играчи устойчиво развитие.

Серия А трябва да има силата да навакса разликата”, пише Аниели в обръщението си. Аниели не посочва конкретен метод как „Б” отборите да влязат в системата на италианския футбол, но е убеден, че промени трябват спешно. „Реформирането на системата на първенствата е наложителна. Случаи като Парма, който банкрутира през миналия сезон, или продължаващите проблеми на много клубове с взимането на лиценз за евротурнирите, подкопава стабилността на системата и я прави по-малко атрактивна за нови инвеститори”, добавя Аниели.