Халфът на Ювентус и националния отбор на Франция Пол Погба разкри защо се е върнал в италианския отбор след дълги години в Манчестър Юнайтед.

"На тифозите мога да обещая, че ще работя много здраво, за да се завърна на терена, колкото се може по-скоро. И за да помогна на тима да се върне към победите, които заслужава. Сърцето ми направи избор да се върна тук. Беше точният момент да се завърна в Ювентус. Последните три години в Манчестър, отчасти и заради контузиите, не минаха така, както ми се искаше. Към това се прибавя и фактът, че Юве не спечели титлата в последните две години. Така че е предизвикателство и за двете страни. Искам отново да побеждавам", формулира желанието си французинът в интервю за списание GQ.

"Винаги съм имал много близки отношения с Алегри - хубави, честни. Той ме познава и винаги ме е насърчавал, когато сме работили заедно. Когато бях в Манчестър, пак запазихме контакт и сме говорили много", признава той.

Пол Погба ще бъде готов за Мондиал 2022

Пол Погба ще бъде готов за Мондиал 2022

Добри новини за френския национален отбор

"Първия път, когато бях в Ювентус, бях по-млад и нямах сегашния опит. Оттогава израснах като човек и футболист - имам съпруга и две деца, спечелих световната титла с Франция, Лига Европа с Манчестър Юнайтед, играх с големи футболисти. Сега поемам по-голяма отговорност от времето, когато бях млад и около мен имаше по-опитни играчи. Гледам се и си казвам, че съм станал футболист като Пирло, като Буфон, като Киелини. Сега остава да направя за Ювентус това, което те са правили", добави Погба.

"За мен първенството на Италия винаги е било сред най-трудните. Много е трудно да спечелиш и особено за отбор като Ювентус, от който се очаква постоянно най-доброто. Във Висшата лига в момента отборите имат икономическа сила, която няма еквивалент. Това е основната разлика. Но няма голяма разлика между Манчестър Юнайтед и Ювентус - когато си в голям отбор, играеш за голям отбор. А Ювентус винаги е бил най-големият в Италия", казва още Пол Погба.