Наставникът на Ювентус - Андреа Пирло говори за следващия шампионатен двубой на "бианконерите", а също така и за създаването на Европейска Суперлига, където един от основните ѝ създадели е шефът на торинци Андреа Аниели.

"Фокусирани сме, за нас настоящето е класирането за Шампионската лига. Днес президентът говори пред отбора за проекта. Знаем, че той е сред най-големите дейци за това нещо, но аз не съм най-подходящият човек, който да говори по темата. Президентът е този, който е на първия ред по отношение на организацията на турнира. Тази сутрин Аниели ни обясни какъв точно е проектът, но не навлезе в детайли. Той ни каза, че най-важното нещо е да се фокусираме върху настоящето. Аниели винаги е бил близо до тима, говоря с него след всеки мач. Клубните офиси са зад ъгъла, президентът винаги е бил близо до нас. Нека играчите да бъдат спокойни. Това е просто проект и футболът продължава напред.

Отборът се чувства доста добре. Възстановяваме се от срещата в неделя. Планирам няколко промени, но няма да предприема твърде много ротации. Фокусирани сме само върху двубоя с Парма. Знаем, че не се намираме в добър период, но трябва да имаме възможно най-добрия подход. Кристиано Роналдо и Джанлуиджи Буфон ще играят. Мисля, че Пауло Дибала също. Той трябва да играе, за да си възвърне най-добрата форма. Мачът с Аталанта беше наистина тежък, но вярвам, че Дибала се представи прилично. Федерико Киеза има мускулен проблем и ще следим състоянието му през следващите дни. Той е важен играч за нас през сезона, но не за първи път отсъства основна фигура, така че ще намерим кой да го замести", коментира Пирло на днешната си пресконференция.

Жозе Моуриньо с най-големи шансове да поеме Ювентус

Жозе Моуриньо с най-големи шансове да поеме Ювентус

"Нямам нужда от почивка", заяви Специалния