Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана доволен от успеха с 3:0 над Салернитана от 21-вия кръг на Серия "А". Така "бианконерите" взеха ценни три точки, особено след решението да им бъдат отнети 15 от актива заради финансови злоупотреби на предишното ръководство. 

"Гледам реално на ситуацията. Спечелихме 41 точки до момента, но в актива си имаме едва 26. За да стигнем до 40 и да сме сигурни за оцеляването си, трябва да спечелим още 14, а след това ще видим къде се намираме. В момента сме на едно ниво с Монца. Целта ни е да завършим в горната половина на таблицата", заяви Алегри.

"Момчетата показха добър отговор на критиците, изиграхме силни 60 минути, но след като поведохме с 3:0 се отпуснахме и допуснахме твърде много удари към вратата ни. Бяхме статични и не се движехме достатъчно, но футболистите знаят, че трябва да се представят по-добре. Това бе важна стъпка. Стояхме добре в първия час, бяхме агресивни и пресирахме. В един момент обаче започнахме да да държим топката в собствената половина, подавахме назад към Шчесни, използвахме твърде много докосвания и тогава позволихме на Салернитана да се върне в мача. Това е неприемливо. През този сезон се видя в твърде много случаи, че не подхождаме с правилната нагласа, както стана в мачовете с Монца, както и в първата среща със Салернитана. В първите 10 минути атакувахме твърде много отдясно, така че трябваше да подобрим подаванията си, да бъдем по-плавни и да действаме по-просто", допълни специалистът.