Италианските власти ще наложат забрани за посещение на стадиони на 171 привърженици на Ювентус, за които е установено, че са скандирали расистки обиди към нападателя на Интер Ромелу Лукаку по време на полуфинала на Купата на Италия по-рано този месец, съобщиха от полицията.

Лукаку беше обиждан по време на първия мач с Ювентус "преди, по време и след изпълнението на дузпата", която той отбеляза, за да донесе равенството 1:1 на Интер.

От полицията не уточняват продължителността на забраните, които ще получат феновете за нарушението. Те са разпознати по видеозаписи от стадиона, информира Ройтерс.

Феновете на Интер също се подиграваха на своите съперници от Ювентус по време на мача със скандирания, споменаващи катастрофата на стадион Хейзел през 1985 година, добави полицията. Констатациите на полицията ще бъдат предадени на футболните власти за евентуални допълнителни действия.

Лукаку ще играе в реванша в сряда, след като наказанието му за един мач беше отменено от президента на Италианската футболна федерация (FIGC) като мярка за борба с расизма.

Лукаку беше изгонен, след като получи втори жълт картон за празнуването на гола си, по време на което вдигна пръст до устата си, за да накара феновете на Ювентус да млъкнат.