Националният селекционер на Италия - Роберто Манчини говори с журналисти от Апенините преди новата порция квалификации за "Скуадра адзура". Първата от тях е срещу нашата България, но Манчини не обърна много внимание на Спас Делев и компания.

"Европейската титла не променя нищо. Животът продължава, отново се захващаме за работа. Продължаваме оттам, където спряхме през лятото. Станахме европейски шампиони и направихме щастливи 60 милиона италианци. Фактът, че зарадвахме толкова хора, ни прави горди. Но сега трябва да мислим за предстоящите квалификации. Има още пет мача и трябва да подходим сериозно. Най-важното сега е да си гарантираме класирането за Мондиала, а след това ще мислим за финалната фаза.

Искам да продължим в същия дух и да играем със същата увереност, както на Европейското. Кийн е млад играч със страхотни качества, не го взех на Европейското, но знаех, че ще дойде момент да бъде отново в състава. Важно е Дзаниоло да се чувства добре, не е проблем на кой пост ще го ползвам", заяви Манчини.

От групата заради травма отпадна защитникът на Лацио Мануел Ладзари, а Манчини обмисля да вземе Давиде Калабрия от Милан за негов заместник.

Ясен Петров: Отиваме в Италия за изненада

Ясен Петров: Отиваме в Италия за изненада

"С нужната дисциплина, може да поднесем нещо"