Българският национален защитник Петко Христов бе титуляр при загубата на Специя от Аталанта с 2:5 в турнира за Купата на Италия.

"Започнахме мача с идеята да спечелим, но те вкараха два гола, а ние все пак успяхме да върнем един. Те отбелязаха и трети, но ние отново вкарахме и повярвахме, че можем и да спечелим", каза след мача българинът пред клубния сайт на Спация.

"Беше важен мач, но през второто полувреме направихме много грешки. Беше мач, в който играхме футболисти, които нямат толкова много минути през сезона. Доволен съм, че играх, защото последните два месеца съм извън терените. Чувствах се добре, разбирах се добре със съотборниците ми, а сега трябва да се концентрираме върху Рома. Тежък мач, но имаме време да се подготвим", добави бившият защитник на Славия.

Специя и Петко Христов отпаднаха от Купата на Италия

Специя и Петко Христов отпаднаха от Купата на Италия

Българинът получи жълт картон в 66-ата минута заради грубо нарушение

"Не влизаме в мачовете спокойни. Трябва винаги да бъдем на най-високо ниво, защото в Серия А няма лесни срещи. Ако получиш пет гола, трябва да промениш нещо. Срещу Рома ще се опитаме да не правим същите грешки. Пред пълен стадион вкъщи имаме допълнителна мотивация", каза още Петко Христов.