Италианската Серия "А" отхвърли идеята да възобнови сезона в края на май. Сега това ще стане само след като "здравните условия го позволят".

Днес отборите от Ботуша се събраха на поредната си среща, на която основни теми бяха орязването на заплатите на футболистите и възможните дати за рестарт на първенството.

Александър Чеферин се скара сериозно на белгийците

Александър Чеферин се скара сериозно на белгийците

УЕФА все още се надява първенствата да завършат

Въпреки че не беше постигнато споразумение относно намалението на заплатите, от Серия "А" потвърдиха в изявление, че, подобно на Висшата лига в Англия, първенството е спряно за неопределен период от време.

"Събранието на Серия А се проведе днес следобед, като всички 20 клуба присъстваха чрез видеоконференция. Позицията, която възникна от разговорите между УЕФА, ЕСА и Европейските лиги, проведени вчера, беше представена на срещата.

Разглеждайки различните сценарии, които все още са несигурни, Серия А Лига с участието на представителите на компаниите ще продължи да анализира въздействието и последствията от COVID-19.

По отношение на евентуалното приключване на останалите мачове от Серия "А" и Копа Италия, Лигата ще обмисли възобновяването на спортната активност само, когато здравните условия позволяват това, придържайки се, както винаги, към правителствените постановления и като се вземат предвид на първо място защитата и здравето на играчите и всички участващи", гласи съобщението на Лигата.

Това идва въпреки призива на правителството и Италианската футболна федерация, че биха искали шампионата да бъде възобновен през май.