Старши треньорът на Интер - Симоне Индзаги говори след убедителния успех с 4:0 над Салернитана. Мач, в който "нерадзурите" направиха още една крачка към титлата в Серия А, Индзаги обаче остана хладнокръвен и заяви, че "във футбола нищо не е сигурно", когато бе запитан след мач за Скудетото.

"Момчетата бяха чудесни, изиграхме професионално мача с правилната нагласа. Знаехме, че Салернитана може да ни създаде проблеми, както го направиха срещу други отбори, включително Наполи, Ювентус и Милан. Нямах притеснения, тъй като отборът бе добре възстановен след мача в неделя с Рома. Направих три промени, а можех да направя и повече, но всички изглеждаха напълно готови, концентрирани и наясно с важността на мача", започна старши треньорът на Интер

"Като цяло отборът ни е все по-зрял, покриваме по-добре пространствата и почти винаги успяваме да запазим баланса в играта си. Това бе важен мач преди Шампионската лига и затова трябваше да подходим отговорно към него от самото начало", заяви Индзаги.

Относно битката за Скудетото, треньорът заяви: "Във футбола няма нищо сигурно и трябва да запазим концентрация. Като играч съм печелил Скудетото, когато изглеждаше загубено, а след това съм губил, когато изглеждаше спечелено. Във футбола съм от доста време и знам, че ни предстои още дълъг път. Мислим мач за мач, както го правим още от миналия сезон. Целта ни е да стигнем до края във всеки турнир, но трябва да бъдем внимателни, тъй като Ювентус и Милан няма да се предадат до самия край. Играем през три дни от началото на 2024 г., а програмата ще става още по-натоварена занапред, така че трябва да виждам правилното отношение, както се случи тази вечер с играчите, които се появиха от пейката".

Интер - Салернитана 4:0 в мач от Серия "А"

Интер продължава с наказателната си акция в Серия "А"

"Нерадзурите" се доближават до титлата