Директорът на Интер - Джузепе Марота заяви в интервю за "Gazetta dello sport", че има риск първенството в Италия да не завърши. Причината е върлуващият в страната короновирус. Според боса на "нерадзурите" властите в Италия се справят доста зле със ситуацията.

Марота също така допълни, че според него календарът е много натоварен и би било добре броят на тимовете в Серия А да бъде намален от 20 на 18.

"Да се играят мачове при закрити врата вече не е опция. Турнирът вече е компрометиран и дори рискуваме сезонът да не завърши. Като цяло властите се справят доста зле с тази ситуация. Всичко трябваше да се реши много по-бързо. Първо, лигата реши да провеждат мачове без зрители, а след това спортното министерство се противопостави. Президентът на лигата допусна грешка, вземайки решението без да се консултира".

"Трябваше да се свика спешна среща, за да обсъдим ситуацията заедно и да вземем общо решение. Вместо това, ние само получихме уведомление за предприетите мерки. Ако още повече мачове бъдат отложени, рискуваме да не довършим сезона. Първенството бе деформирано. Вземете предвид контузиите, наказанията и дори физиологичният аспект. Това ни кара да се замислим за бъдещето, за това, че календарът е твърде сгъстен. Би било възможно да се намали броя на отборите от 20 на 18, за да има свободни дни в календара за извънредни случаи. Сега се намираме в безизходица", обясни Марота.

Даниеле Падели: Ние сме Интер, с фенове или без - не би трябвало да има значение

Даниеле Падели: Ние сме Интер, с фенове или без - не би трябвало да има значение

"Гледаме напред"