Американският инвестиционен фонд "Оуктрий" направи първото си изявление към феновете на Интер, след като влезе като нов собственик на тима. Американците, които до момента финансираха досегашния основен акционер - китаецът Стивън Жанг и компанията му "Сунинг", се превърнаха в мажоритарен собственик на "нерадзурите" преди дни, след като Жанг не успя да изплати сумата по рефинансиране на дълга си към фонда, възлизаща на 380 милиона евро заедно с лихвите.

От "Оуктрий" заявиха пълната си ангажираност към клуба и желание настоящите успехи да бъдат продължени и надградени. През току що завършилата кампания Интер стана шампион на Серия А по категоричен начин, изпреварвайки градският съперник Милан с цели 19 точки.

Днес бележим нова глава в партньорството между Интер и "Оуктрий". Тъй като поемаме собствеността, искаме да потвърдим нашия ангажимент към просперитета и успехите на клуба. От 2021 година ние подкрепяме Интер като партньор, ценейки наследството, историята и непоклатимия дух на играчите и феновете. Вашата страст и лоялност са в сърцето на неспирните успехи на клуба. Горди сме, че нашата финансова подкрепа през последните три години спомогна за постигането им. Очакваме с нетърпене да продължим да работим в тясно сътрудничество с настоящия мениджърски екип, за да надградим над инерцията, която бе постигната с поставянето на втората звезда (през тази година Интер спечели 20-ата си титла на Италия). Поради тези причини ние сме фокусирани върху осигуряването на оперативната и финансовата стабилност, за да помогнем за постигането на постоянни успехи на и извън терена. Форца Интер!," се казва в официалното обръщение на новите собственици към "синьо-черната" част от Милано и милионите фенове на "нерадзурите" по света.

Треньорът на тима Симоне Индзаги най-вероятно ще има среща с представители на "Оуктрий" утре, на която ще бъде обсъдено бъдещето на клуба и предстоящия трансферен прозорец. Италианската преса твърди, че американците ще завършат и удължаването на контракта на наставника с две години в следващите седмици. Не се очакват сериозни промени по високите етажи на клуба, като най-вероятно Джузепе Марота и Хавиер Санети ще запазят водещата си роля във взимането на решенията по управлението на клуба.

Верона - Интер 2:2 в мач от Серия "А"

Шампионът Интер се задоволи с равенство срещу Верона в последния кръг

Ето как се разви двубоят