Треньорът на Интер Антонио Конте отчете невероятния сезон, който неговия отбор направи. "Нерадзурите" спечелиха титлата в Серия "А", а утре се изправят в мач срещу Ювентус. 

"Ясно е, че когато се изправяш срещу най-добрите, ти имаш възможността да разбереш какво е нивото ти. Това, че по-рано през сезона победихме тима, който беше спечелил Скудетото в девет поредни години и беше създал огромна разлика, беше от голямо значение за мен по отношение на увереността и самосъзнанието ни. Тази победа можеше да се окаже бумеранг, който да ни накара да бъдем самонадеяни и прекалено сигурни в силите ни, но ние се справихме добре с това да надградим върху въпросния мач по правилния начин и да продължим нашия път.

Не очаквах да има такава разлика между двата отбора преди утрешния мач. Мислех си, че първенството ще бъде много оспорвано и е такова с изключение на Интер, защото тимът се откъсна напред сам, за да достигне финалната права. Зад нас балансът е много по-голям и всичко ще се реши в последния момент. Смятам, че ние бяхме супер. Това, което постигнахме, беше неочаквано, също така заради начина, по който го направихме. В толкова балансиран шампионат има един отбор, който беше изключителен и се откъсна от изравнена по сили група. Заслугата е на играчите и на Интер за цялата свършена работа", заяви Конте пред клубната телевизия.

Пирло: Интер се справи по-добре от нас

Пирло: Интер се справи по-добре от нас

"Бяха по-постоянни и по-гладни"