Треньорът на Интер Антонио Конте говори преди утрешното градско дерби с Милан. Специлистът е доволен, че звездата на "росонерите" Златан Ибрахимович ще може да вземе участие в сблъсъка. 

"Винаги се радвам и предпочитам, когато се изправяме срещу най-добрия. Присъствието на Ибра само ще е от полза за шоуто. Шампион като него носи самочувствие и опит на тима си. За него самия това ще е и емоционален момент. Милан е силен отбор и заслужава да има повече точки.

Милан вече е различен отбор с различен треньор. Това дерби винаги крие опасности и по тази причина трябва да сме напълно концентрирани.

"Взехме Ериксен в тима, защото неговите характеристика пасват на нашия стил на игра. В италианското първенство се акцентира повече на тактиката и съответно на него ще му е необходимо известно време, за да привикне. Надявам се обаче това да не е прекалено дълго, защото се нуждаем от него. Кристиан е интелигентен състезател, който разбира футбола. Привлякохме петима играчи от английски клубове, защото това бяха най-добрите опции пред нас. Взехме ги и заради нивото на натоварване, което могат да понесат", заяви Конте. 

Наставникът отказа да коментира травмата на вратаря Самир Ханданович.

Ибрахимович излиза срещу бившия си отбор Интер

Ибрахимович излиза срещу бившия си отбор Интер

Шведът е възстановен от контузия в прасеца