Наставникът на Интер Антонио Конте обяви, че няма да прибързва с пускането в игра на контузените Ромелу Лукаку и Алексис Санчес.

"Лукаку получи мускулна травма срещу Шахтьор (Донецк), когато изпълни пряк свободен удар. Трябва да го върнем към най-добрата му форма. Знаете колко важен е той за нас в момент, в който сме и без Санчес. Той също е с контузия, получена с националния отбор, и все още не е готов. Следим ситуацията, ще действаме така, както е най-добре за Ромелу и Интер. Трябва да избегнем желанието ни за незабавно тяхно възстановяване, като отговорността е също така и на играчите. Прибързването може да усложни проблема. Много съжалявам, имахме нужда от Лукаку в този период, в който други се възстановяват от COVID-19. Така или иначе, можем и трябва да се представим добре", каза Конте. 

Санчес не е готов. Честно казано, трябва да изчакаме позволението на лекарите и на играча, тъй като понякога прекалено голямото желание за игра кара футболистът да вземе грешното решение. Трябва да сме търпеливи и да се опитаме да преживеем случващото се, като това важи най-вече за играчите, защото, както казах, те трябва да поемат огромна отговорност и да са наясно със ситуацията. Прибързването може да доведе до негативни последици за тях и за отбора. Мисля, че всичко това е необходимо, за да се придобие опит, повече за футболистите, отколкото за мен или медицинския щаб", завърши специалистът.

Шахтьор и Интер завършиха 0:0 в Шампионската лига

Шахтьор не се даде и на Интер, сравнително спокоен мач за българския съдия Георги Кабаков

0:0 в украинската столица