Катарската ислямска банка се желае да стане едноличен собственик на Интер, твърдят медиите в Италия. Президентът на институцията шейх Ясим бин Хамад ал Тани вече има ясна перспектива за развитието на Интер, който не се намира в цветущо финансово състояние.

"Нерадзурите" преживяха редица възходи и падения под ръководството на настоящите собственици от "Suning" и президента Стивън Жан, като спечелиха титлата в Серия А през сезон 2020/21 и достигнаха до финалата на Шампионска лига през миналия сезон, но останаха в деликатно финансово положение, което ги принуди да продават звезди като Андре Онана и Ашраф Хакими.

Един проблем, който все още е на хоризонта за президента Стивън Жан и Интер, е вече прочутият заем от "Oaktree". Собствениците на клуба трябва да платят на американския фонд около 350 милиона евро дългове преди 24 май 2024 година. През последните месеци те изключиха възможността за продажба на клуба, но се огледаха за миноритарни инвеститори.

Както съобщава "Il Giornale чрез Calciomercato.com", Катарската ислямска банка се очертава като възможен купувач на Интер, заинтересована да придобие италианския гранд.

Съобщава се, че шейх Ясим Бин Хамад Ал Тани, президент на банката, е имал предложение за 6 милиарда долара за Червените дяволи, отхвърлено през октомври, което го е накарало да се откаже от идеята.

Президентът на Интер Стивън Жан продължава с отказите си да продаде клуба, но има вероятност нещата да се променят с наближаването на крайния срок за заема на "Oaktree".

Интер позлатява Лаутаро Мартинес

Интер позлатява Лаутаро Мартинес

Според новия договор ще е най-добре платеният играч