Антонио Конте не беше щастлив след загубата с 0:2 в дербито с Ювентус. Той смята, че първият гол на Аарън Рамзи е бил ключовият момент, който е наклонил везните в полза на "Старата госпожа". Мачът се игра без публика заради епидемията, причинена от коронавируса. Ето какво каза Конте:

Ювентус посече Интер в дербито на Италия и се върна на върха в Серия "А"

Ювентус посече Интер в дербито на Италия и се върна на върха в Серия "А"

Успех с 2:0 за "бианконерите"

"Мачът бе доста равностоен до първия гол. Всъщност ние започнахме второто полувреме по-добре, но попадението на Рамзи промени всичко, особено в психологическо отношение. То даде самочувствие на съперника и понижи нашето. След това така и не успяхме да се съвземем. Разликата между нас и Ювентус, ако не броим отложения мач със Сампдория, е 6 точки. Това са двете загуби на "Сан Сиро" и тук. Опитахме да се движим в тяхното темпо, но трябва да си направим изводите от тези две загуби.

Те трябва да ни помогнат да израснем и да разберем къде се намираме. Не бива да изпадаме в отчаяние, защото бе ясно, че има разлика между двата тима. Резултатите говорят красноречиво - те спечелиха и двата мача, а ние сме с нула точки. Трябва да натрупаме повече характер, ако искаме да се борим на най-високо ниво. В техния отбор има играчи, които притежават повече увереност в сравнение с тези при нас. Има какво да подобряваме в това отношение.

Ювентус е отбор, който става по-силен година след година вече осем поредни сезона, добавяйки класни играчи с много опит и трофеи зад гърба си. В същото време нашият проект започна преди седем месеца и ние правим най-доброто, на което сме способни, но няма как да се сравняваме с отбор, който доминира в Италия в последните осем години. Ние се опитваме да си поставяме по-високи цели с всеки следващ сезон. Но трябва да изградим този проект тухла по тухла, година след година, за да стигнем нивото на опит, класа и характер, което Ювентус има. Струва ми се, че всички отбори изостават в това отношение от тях в момента", сподели специалистът.