Антонио Конте говори за представяенто на Кристиан Ериксен, натоварената програма на Интер по време на днешната пресконференция на преди утрешния мач с Торино.

"Винаги казвам, че вземам решенията за доброто на Интер. Мисля, че Кристиан имаше много шансове за изява, той игра повече от други футболисти. Когато реша, че е подходящо, той ще започва като титуляр или ще влиза като смяна. В противен случай, ще вземам други решения. Дали той може да играе като дефанзивен халф? Абсолютно не, това е роля, която прекалено много ще накаже играча. Кристиан има значими умения като това, че може да играе добре и с двата крака. Ако го преобразиш изцяло, като го сложиш пред защитата, ти му отнемаш най-голямата сила.

Посрещаме утрешния мач с трима положителни за коронавирус (Даниеле Падели, Марсело Брозович и Александър Коларов - б.р.). Освен тях и Андреа Пинамонти, останалите играчи са на разположение. Има някои футболисти, които изиграха важни мачове за своите национални отбори, както и такива, които играха по-малко.Ситуацията е сложно, но не само за Интер. Още по-трудна е за отборите, които играят в евротурнирите, а те са предизвикателни. Ще бъде така до Коледа, че дори и след това.

Знаем го много добре. Ще трябва да се справим със ситуацията по възможно най-добрия начин, надявайки се, че късметът малко ще ни се усмихне между контузените и заразените играчи.

Факт е, че хората ни определят като отбора, който трябва да бъде победен! Можем да сме горди с това, защото само за една година ни считат за по-конкурентоспособни от тимове, които доминират от няколко години. Това е чудо. Мисля обаче, че трябва да поработим. Знаем силните и слабите си страни, трябва да помислим за себе си. Винаги се надявам, че има интелектуална честност от всички, особено от тези, които трябва да дават оценки.

Допускаме много малко удари във вратата ни, но процентът ни на получени голове е висок. Трябва да сме по-добри и по-ефектни пред гола. Определено можехме да се справим и по-добре. Това, което правим на терена, се надявам да го видя и утре. Ако продължим да доминираме в мачовете и да създаваме положения, но в крайна сметка загубим или завършим наравно, чашата ще е наполовина празна", заяви Антонио Конте.

Вариантът "Висша лига" изглежда все по-непостижим за Кристиан Ериксен

Вариантът "Висша лига" изглежда все по-непостижим за Кристиан Ериксен

Арсенал и Юнайтед са трудни опции за датчанина