Кметът на Пазарджик Петър Куленски сподели своето разочарование от ситуацията в Хебър. На днешната си пресконференция той заяви, че клубът се тика към фалит чрез декапитализация на дружеството посредством разпродаване на активите, в лицето на футболисти от първия отбор.

"Изключително съм разочарован от поведението на ръководството на клуба, което с действията си показа, че не желае да управлява прозрачно този футболен клуб. От два месеца на мен и екипа ми се отказва какъвто и да е достъп до счетоводните документи на клуба и начина, по който са се изразходвали средствата, по-голямата част от които са били общински пари, тоест от данъците на всички граждани", започна коментара си по темата "Хебър" Петър Куленски.

"Беше ми отказано и това един човек от екипа ми да влезе като нов член на УС, а целта ми в тази посока беше да се следи занапред как ще се харчат парите, които общината би отпускала. Това, което стана, е, че старото ръководство на Хебър, близко до бившия кмет, се преизбра за ново такова. За мен то остана в клуба с една единствена цел - да разпродава футболистите, т.е. активите, да усвоява парите от трансферите и след това може би клубът да бъде фалиран.

При това положение на нас не ни остава нищо друго освен да насочим подкрепата си оттук нататък към детско-юношеската школа на Хебър, в която са над 350 деца. Вече проведохме няколко срещи с треньорите от школата. За последно такава имаше вчера. Утре ни предстои среща между треньорите от школата и представителите на родителите на децата.

На нея ние ще препотвърдим нашето намерение Общината да застане твърдо зад финансиране на детско-юношеската школа на Хебър. За тази цел сме подготвили промени в нормативната уредба и по-специално в Наредбата за финансиране на спортните клубове и, ако Общинският съвет я гласува и приеме на февруарската сесия, ще започнем по законен начин да подпомагаме с финансиране школата, така че освен всичко друго заплатите и осигуровките на треньорите да бъдат гарантирани. Ние ще държим оттук насетне на прозрачност - да е ясно, че парите отиват директно за разходите по дейността на школата, а не в нечии джобове", завърши Куленски.

От Хебър настояват, че Любо Пенев остава

От Хебър настояват, че Любо Пенев остава

Треньорът имал договор и го изпълнявал