Най-късно след 3 месеца стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик ще има готово осветление, пише "Тема Спорт". Изграждането на системата вече започна. А кметът Тодор Попов отговори на въпроса защо тази първа копка се забави толкова дълго. Надеждите на всички в клуба и общината са, че поне последното домакинство от есенния дял ще е в Пазарджик. По програма на 13 ноември, неделя, Хебър приема Локо Пловдив.

"Ние като община, тъй като този стадион е общинска собственост, нямаше как да избягаме от поръчката. За нея си има съответните срокове, за да дойдем до стартирането. Движели сме се в максимално позволените срокове от закона. Затова изминаха два месеца", каза градоначалникът.

Срокът по обществената поръчка за изграждане на системата за осветление е 105 дни, но се очаква да стане по-рано. Стойността на проектирането и изграждане на осветление на стадион "Георги Бенковски" е 1 320 385 лв. без ДДС, като инвестицията е изцяло общинска. Осветителната система ще е с 5 години гаранция, към нея е предвиден и генератор, който да я поддържа в активно състояние 3 часа. Тя ще осигурява равномерно разпределение на светлинния поток.

"Имаме уверение, че ще се направи всичко възможно до ноември нещата да са приключили. С някои компромиси се надяваме да убедим ръководството на БФС, че си заслужава и то да направи някои постъпки последните две домакинства да се проведат тук", каза президентът на Хебър Елизар Спасов. Според запознати вероятността и двубоят с Ботев Пд да е в Пазарджик е малка. Мачът по програма е на 30 октомври, неделя.

Славия уреди контрола с Хебър

Славия уреди контрола с Хебър

Прителският мач ще се играе в събота