Стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик получи разрешение от БФС за домакинство на официални срещи от шампионата на efbet Лига, съобщиха от клуба.

"Днес предиобед в Пазарджик за финален оглед на спортното съоръжение пристигна тежка инспекция от футболния съюз. Тук бяха директорът на направление "Първенства и турнири" Валентин Чакъров, шефът на Лицензионната комисия Георги Лалев, отговорникът за ВАР в България Петър Петров, представители на Охранителна полиция при ОДМВР - Пазарджик, председателят на ОС на БФС - Пазарджик Йордан Линков и представители на други компетентни органи. След края на инспекцията официално изявление направи Петър Петров.

Стадионът отговаря на изискванията на ФИФА за провеждане на футболни срещи със системата VAR и може да домакинства за двубоя със Спартак (Варна) след няколко дни. От страна на телевизията има някои дребни изисквания относно кулите за видео операторите, но това ще бъде коригирано до втория домакински мач на Хебър.

По договорка с БФС и Диема Спорт първите две домакинства на отбора от Пазарджик са планирани да се играят в светлата част на деня, тъй като в момента се довършва монтирането на електрическото осветление. То ще бъде окончателно готово за използване през месец март", гласи съобщението на пазарджиклии.

Владимир Манчев: Теренът беше замръзнал, предупредих играчите да внимават

Владимир Манчев: Теренът беше замръзнал, предупредих играчите да внимават

През първото полувреме седяхме добре, но имаше някои неточности, споделя той