Германецът Матиас Морис демонстрира най-точен мерник в зимните контроли на Черноморец-Бургас. 23-годишният нападател вкара 3 гола, а по 2 реализираха Костадин Дяков и Адриан Фернандес. Общата равносметка от проверките включва 3 победи, 2 загуби и 3 ремита при голова разлика 16:9.

"Акулите" спечелиха и трите си проверки на изкуствения терен в Поморие в началния етап от подготовка. Серията започна с 5:0 над третодивизионния Созопол (голмайстори: Николай Кръстев, Мартин Тошев, Пламен Крумов, Ектор Гонзалес и Адриан Фернандес).

След това бяха сразени Равда с 4:1 (Фернандес, Костадин Дяков, Матиас Морис-2) и Несебър с 3:0 (Цветомир Цонков, Енис Хайри и Емил Копаранов).

На лагера си в турския курорт Анталия възпитаниците на мениджъра Красимир Балъков завършиха 1:1 с виенския Рапид (Атц), 0:2 с Динамо (Букурещ, Рум), 2:2 с швейцарския Винтертур (Морис, Да Силва) и 1:1 с австрийския Вакер Тирол (Дяков). В последната си предсезонна репетиция „акулите" отстъпиха на Славия в София с 0:2.

Четвъртите в есенното класиране на „А" група стартират в пролетния дял от първенството с гостуване на Черно море във Варна на 1 март.