Германия - Норвегия и Дания - Франция са двата полуфинални мача на Световното първенство по хандбал за мъже, което се провежда в Германия и Дания. Срещите ще се играят в петък в Хамбург. Финалните мачове в неделя са в Хернинг (Дания).

Норвегия победи Швеция в скандинавското дерби на Световното по хандбал

Норвегия победи Швеция в скандинавското дерби на Световното по хандбал

Дания имаше трудности в началото срещу Египет

В група "I" всичко беше решено преди последните срещи. Световният шампион Франция си позволи загуба с 20-23 срещу Хърватия, а Германия надделя с 31-30 срещу Испания. Така хърватите ще спорят в събота за пето място, а испанците ще играят за седмо място с Египет. Тези мачове са важни за определяне на групите за олимпийските квалификации през 2020 година.

Изненадата на турнира Бразилия победи Исландия с 32-29 и зае историческото девето място в крайното класиране. Исланджите, които са олимпийски вицешампиони от Пекин 2008 останаха 11-и.

Дания игра феърплей срещу Швеция и спечели с 30-26. Олимпийските шампиони можеха да загубят мача и да изхвърлят Норвегия от надпреварата.

Норвежците от своя страна се наложиха убедително срещу Унгария с 35-26 и пратиха Египет в осмицата. "Фараоните" спечелиха африканското дерби срещу Тунис с 30-23. Унгария се класира на 10-о място, а Тунис на 12-о място в крайното класиране.