Олимпийският шампион Дания продължава победната си серия на Световното първенство по хандбал, на което е един от двата домакина. Северноевропейците се наложиха над Египет с 26-20 (9-7) и могат да си позволят загуба с 4 гола в последния мач от втората групова фаза срещу Швеция, за да се класират за полуфинал.

Завършиха срещите от първата фаза на хандбалния Мондиал

Завършиха срещите от първата фаза на хандбалния Мондиал

Бразилия, Исландия, Тунис и Египет продължават напред

Египет имаше известно предимство в първите минути, но мощната силова игра на домакините не остави шансове на силния африкански тим. Микел Хансен умело дирижираше играта и вкара 5 гола. За египтяните Али Зейнелабедин наниза 6 попадения.

В другия мач от група "II" световният вицешампион Норвегия взе стратегическа победа срещу съседите си от Швеция с 30-27 (17-14).  Сандер Саготсен вкара 11 гола. Норвежците ще разчитат в последния мач между Дания и Швеция да не се случи победа на шведите с разлика между 3 и 5 гола.

В тази група Унгария, Тунис и Египет загубиха шансове за полуфинал преди последните срещи, които са сряда. Норвегия ще играе с Унгария. Преди това ще има африканско дерби Тунис - Египет. Последният мач обещава спектакъл. Там ще се срещнат Дания и Швеция.