Международната федерация по художествена гимнастика потвърди датите за Световната купа в София. Надпреварата в столицата ще се проведе от 10 до 12 април в "Арена Армеец". Преди СК София гимнастичките ще открият сезона на световните купи в Песаро, Италия. 

"Най-великото шоу" донесе златен медал на ансамбъла в Минск

"Най-великото шоу" донесе златен медал на ансамбъла в Минск

Съдийството в Минск не беше на ниво

След страната ни купите продължават в Узбекистан (Ташкент, 17-19 април) и Азербайджан (Баку, 24-26 април).

Сериите от Световната купа през 2020 година са част от олимпийските квалификации. Трите гимнастички с най-предно класиране, изчислени на базата на трите най-добри представяния в многобоя, ще си извоюват квота за Игрите в Токио. Една страна може да кандидатства само за една квота от турнирите от Световната купа. Квотите не са поименни, а за страна.

Гимнастичка, спечелила виза за страната си от Световното първенство в Баку през 2019 година, не може да получи втора квота за държавата от Световната купа.

Изпълнителният комитет към ФИГ също така утвърди и провеждането на Световни първенства при девойките по художествена гимнастика през две години, като следващото ще бъде през 2021 година. Първото Световна за девойки, което се проведе в Москва, пожъна страхотен успех. 

От Международната федерация също така актуализираха своите правила в церемониите по награждаване, следвайки политиката на Международния олимпийски комитет. Националните химни вече ще се изпълняват изцяло - без да надвишават 90 секунди - и ще бъдат само инструментали.

Русия също залага на сигурна схема за световното по художествена гимнастика

Русия също залага на сигурна схема за световното по художествена гимнастика

Ясни са всички участнички на шампионата на планетата