Помощник-треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Михаела Маевска заяви, че Олимпиадата е най-важното състезание за всички спортисти.

Девето място в многобоя и два финала за Воложанина СК в Ташкент

Девето място в многобоя и два финала за Воложанина СК в Ташкент

Финалите на отделните уреди са в неделя

"В момента работим за изчистване на композициите, защото остават съвсем малко дни до основното състезание за първия сезон - Европейското първенство, а преди това имаме две Световни купи. Винаги има какво да се желае повече, но като цяло от Световната купа в София имаме подобрение. Работим основно за сигурност, уредите не трябва да се изпускат и възможно най-чиста игра", каза Маевска в интервю за фейсбук страницата на БФХГ.

"На този етап повече не мислим да променяме абсолютно нищо, защото трябва да се подготвяме сериозно и всяка една малка промяна може да доведе до грешка на следващото състезание. Ние винаги се борим да вземем максимално, колкото е възможно. Разбира се, на олимпиадата оценяването може би няма да е по точно тази система, едва ли ще видим чак такива оценки, но това, което сме поставили като оценки и сме заложили в композициите, трябва да ни го дадат и смятам, че нещата ще се получат. Контузените състезателки вече са по-добре, започнаха да тренират. Надяваме се травмите да не им създават проблеми в бъдеще и да са живи и здрави", добави Маевска, която е бронзова медалистка с ансамбъла от Рио 2016.

Илиана Раева с остър коментар относно съдийството на Световната купа в Ташкент

Илиана Раева с остър коментар относно съдийството на Световната купа в Ташкент

Вижте какво написа тя

"Предстои най-важното състезание в живота на всеки спортист, за което се бориш толкова години и няма как да няма напрежение. Но затова трябва в същото време да знаеш, че не трябва да тръгваш с пълната торба, защото всичко може да се случи. Но ние наистина се готвим за олимпийско злато и живот и здраве се надяваме, че ще го донесем в България", каза още тя.

"Вторият състав на ансамбъла се готви сериозно горе-долу от един месец, защото преди това се налагаше да заменят другите гимнастички, които бяха контузени. От един месец работим и мисля, че напредваме с всеки един изминал ден. Те трябва да са винаги във форма, да играят същите съчетания, защото ако на някои нещо му се случи трябва да влязат на 100 процента без наново да се започва и да се връща процеса назад. Ако момичетата напреднат още може да ги изпратим на някое състезание", добави Маевска.

Татяна Воложанина с пето и шесто място на финалите на Световната купа в Ташкент

Татяна Воложанина с пето и шесто място на финалите на Световната купа в Ташкент

Националката изигра страхотно композицията си на бухалки