Боряна Калейн, която спечели два бронзови медала на топка и лента от Европейското първенство по художествена гимнастика, има още какво да покаже, смята трикратната абсолютна световна шампионка Мария Гигова.

"Това беше нейното най-силно състезание до момента", коментира пред "България днес" Мария Гигова.

Трети медал за България! Боряна Калейн с бронз и на лента

Трети медал за България! Боряна Калейн с бронз и на лента

Катрин Тасева на косъм от медал на бухалки

"Много е талантлива. Показа своя потенциал, но има още резерви. Демонстрира солидна подготовка. Видя се, че е отработила по-сложните детайли. Направи рискови съчетания, за да видим високи оценки. Справи се добре с артистичността и изпълнението. Видя се стабилност, психика, воля за победа и концентрация."

Мария Гигова похвали съчетанията с отделните уреди на Калейн, но препоръча да бъде още по-прецизна в детайлите, за да премине на следващото ниво.

"Има нужда от още малко изразителност и финес", допълни Гигова.

"Невяна все още допуска грешки. Да се надяваме да ги коригира до световното първенство. Нейните съчетания са със сложна база. Контузиите през миналата година нарушиха ритъма и концентрацията й. Проблемът е на психологическо ниво, защото тя тренира страшно много. Има опит, капитан е на тима. Винаги помага и вдъхновява останалите момичета", заяви Гигова по адрес на капитана на индивидуалното - Невяна Владинова. 

"Катрин Тасева даде най-много за отборната надпревара. Направи много силно състезание, но силите не стигнаха за финала. Отборът ни е изключително силен и равностоен. Вече твърдо сме след Русия. За 2-3 години тимът израсна", завърши почетният президент на Българската федерация. 

Катрин Тасева: Най-важното състезание ни е световното, ще работим много

Катрин Тасева: Най-важното състезание ни е световното, ще работим много

"Отидохме с амбиции за медал и успяхме - станахме трети отборно"