Българските гимнастички се завърнаха с усмивки от Европейското първенство в Баку. В азербайджанската столица Боряна Калейн,Катрин Тасева и Невяна Владинова, както и ансамбълът за девойки в състав Яна Момчилова, Моника Заркова, Маргарита Василева, Александра Кьосева, Жанина Георгиева и Карина Димитрова спечелиха бронзовите медали в отборната надпревара. Боряна Калейн донесе още два медала за България, завършвайки трета на топка и лента. 

Страхотна Боряна Калейн с бронзов медал на топка от Европейското първенство

Страхотна Боряна Калейн с бронзов медал на топка от Европейското първенство

Боряна се нареди след двете рускини

"Отидохме с амбиции за медал и успяхме - станахме трети отборно. Аз лично отчитам едно добро представяне за мен. Единствено на финала на обръч можех да не допускам тази глупава грешка. Напрежение винаги има. Нормално, състезание е. Не мисля, че обаче това ще ми пречи. По-скоро ще ме стимулира. Трябва да работим просто върху изчистването на съчетанията. Да играем без грешка. Пак казвам ще наблегнем на изпълнението", заяви Калейн на летище София.

Трети медал за България! Боряна Калейн с бронз и на лента

Трети медал за България! Боряна Калейн с бронз и на лента

Катрин Тасева на косъм от медал на бухалки

"На финалите просто допуснах много груби грешки. На всяко едно съчетание имах по една груба грешка. Много съм недоволна наистина от финалите, но нищо не мога да направя в момента. Добре започнах състезанието, много силно, добри оценки получихме. За многобоя също имаше неточности, но много добри оценки. Правилно ни оценяваха. Ще работим. Най-важното състезание ни е световното. Надявам се то да бъде ОК. Аз винаги играя с желание. Това са ми много хубави моменти на състезание. Най-хубаво е, когато си там. Не знам кое ми изигра лоша шега. Не мога да кажа дали се разконцентрирах или бях прегряла", коментира представянето си Катрин Тасева.

"Радвам се, че най-накрая и на мен ми се получи едно съчетание както трябва. Малко ме е яд, че пропуснах два елемента и останах на две десети от медал, но това ми е за урок. Имах нужда от едно стабилно изиграване. Съчетанията се оцениха добре, което значи, че трудноста е голяма. Само трябва да ги изиграя", заяви капитанът на индивидуалния отбор - Невяна Владинова. 

Мария Петрова: От 2021 година Европейското по художествена гимнастика става квалификация за Световно

Мария Петрова: От 2021 година Европейското по художествена гимнастика става квалификация за Световно

Илиана Раева и Българската федерация по художествена гимнастика имат желание страната ни да е домакин на шампионата на Стария континент през 2021