Министър-председателят на България Кирил Петков изпрати поздравителен адрес до президента на БФХГ Илиана Раева след успеха на Световната купа по художествената гимнастика в София.

Пред родна публика миналия уикенд българските гимнастички спечелиха 10 медала, от които 7 златни.

"Уважаема г-жо Раева,

за мен е огромна чест и удоволствие да поздравя лично Вас, целия треньорски щаб и българските гимнастички за успеха на България на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Десетте медала са повод за голяма гордост и радост, а талантът и трудът, с които те бяха спечелени, са доказателство за световното ниво и силните традиции на българската школа. Вашите успехи са в основата на престижа на българската художествена гимнастика. Нещо повече - огромната Ви любов към спорта е истинско вдъхновение за поколения млади спортисти, които с много желание и кураж поемат по нелекия път към почетната стълбичка.

През настоящата година художествената гимнастика и България отбелязва своя 70-годишен юбилей. Впечатляващите високи постижения през тези десетилетия са здравият фундамент, върху който израстват новите медалисти на България и летва, по която продължава да се равнява световната конкуренция.

Пожелавам Ви много нови успехи и поводи за професионално удовлетворение и гордост!", се казва в поздравителния адрес на премиера.