Днес националният отбор на България по художествена гимнастика замина за Баку, където ще се проведе Европейското първенство. 

Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн и ансамбъл девойки ще представят страната ни на шампионата на Стария континент. 

"Добре сме, здрави сме, подготвени сме много добре. Главната ни цел е да се борим за финалите на отделните уреди. Отделно имаме класиране с ансамбъл девойки. Там ще е много трудно. Всички отбори са много силни и добре подготвени", заяви Катрин Тасева на летище София.

"В много добра форма сме и трите, просто трябва да сме изключително концентрирани. Уверени сме, знаем какви са ни възможностите, само късметът трябва да е с нас", допълни Боряна Калейн. 

"Подготвени сме, във форма сме, здрави сме и се надяваме на късмет. Всяко едно състезание е важно. Разбира се Световното е най-важно. Но всяко е подготовка за него. Спокойна съм, усещам се добре и ще помагам на останалите, ако имат нужда от нещо", добави капитанът на индивидуалистките - Невяна Владинова. 

Тасева, Владинова и Калейн представят България на Европейското по художествена гимнастика

Тасева, Владинова и Калейн представят България на Европейското по художествена гимнастика

Шампионатът на Стария континет ще се проведе между 16 и 19 май в Баку