Боряна Калейн отново бе най-стабилна от българския тим на Световното първенство по художествена гимнастика. Днес в изпълненията за отбора се включи и Невяна Владинова.

Снимка 443394

Източник: EPA/БГНЕС

Точно Владинова излезе първа от трите, за да покаже съчетанието си с бухалки. Тя не допусна груба грешка, но имаше едно не много добро улавяне и някои неточности, което ѝ отреди оценка от 20,300. Нейният резултат е най-нисък от трите в отбора, което значи, че тя със сигурност пропуска финала, защото за него могат да се класират по две представителки от държава.

Снимка 443389

Източник: EPA/БГНЕС

След нея на килима излезе Катрин Тасева. За жалост във втори пореден ден Тасева допусна изпускане. То дойде в началото на съчетанието и тя успя да се събере до края му и да го изиграе без друга груба грешка - 20,400.

Снимка 443390

Източник: EPA/БГНЕС

Калейн, която вчера завърши пета във финалите на обръч и топка, също не изигра напълно чисто своето съчетание. Въпреки това, тя има много висока заложена стойност на трудност и успя да получи 21,350 точки. Нейната грешка дойде точно във финала на композицията. До момента това е четвърти резултата на бухалки, като може да се счита за трети за финалите, тъй като по правило във финала влизат по две гимнастички от държава, а първите три резултата са само на рускини. Катя е с пети резултат - четвърти за финалите.

Снимка 443393

Източник: EPA/БГНЕС

Второ пето място за Боряна Калейн на Световното

Второ пето място за Боряна Калейн на Световното

След петата позиция на обръч

Утре ще станат ясни финалистките на бухалки и лента. Нашите момичета ще играят с ленти в утрешния ден от надпреварата.